Ingezonden persbericht


persbericht

Opbrengst veiling Eerste Haringvaatje:

67.750 euro voor Jantje Beton

Scheveningen, 7 juni 2011 -De opbrengst van het Eerste Haringvaatje gaat dit jaar naar Jantje Beton. Met dit geld wordt de realisatie van het SchoolSpeelPlein van basisschool de Klokbeker in Ermelo gefinancierd. Kinderen van basisschool de Klokbeker overhandigden vandaag het haringvaatje aan de hoogste bieder: Scheveninger'Best en namen met heel veel plezier de cheque in ontvangst.

Jantje Beton Directeur Rob van Gaal: "We zijn erg blij met deze opbrengst en met de samenwerking met het Nederlands Visbureau. Dankzij dit soort initiatieven komt het vrije buitenspelen voor kinderen weer een stapje dichterbij."

SchoolSpeelPlein
Schoolpleinen kunnen een belangrijke speelfunctie in de buurt hebben. Maar vaak zijn deze na schooltijd niet toegankelijk en sluit de inrichting niet aan bij speelwensen van kinderen. Jantje Beton ondersteunt scholen die hun plein willen openstellen voor de buurt en waarvan de inrichting veel overlaat aan de fantasie. Voorwaarde is dat kinderen betrokken zijn bij het ontwerp van het nieuwe plein. Zo ontstaat het SchoolSpeelPlein.

67.750 euro voor SchoolSpeelPlein van Basisschool de Klokbeker 67.750 euro van de opbrengst van de veiling van het eerste haringvaatje gaat naar het realiseren van het SchoolSpeelPlein van basisschool de Klokbeker in Ermelo. Kinderen van de basisschool overhandigden daarom vandaag het eerste haringvaatje aan de hoogste bieder: Scheveninger'Best. De kinderen willen van hun schoolplein een groene speelplek maken met een waterspeelplaats. In oktober wordt het nieuwe SchoolSpeelPlein geopend.

De komst van de schoolkinderen werd mogelijk gemaakt door Smit Reizen Harderwijk . En om het feest compleet te maken trakteerde SEA LIFE Scheveningen de kinderen aansluitend op een uitje naar hun aquarium.

Jantje Beton
Jantje Beton wil dat kinderen vrij buiten kunnen spelen in hun eigen buurt. Verstoppertje spelen, kliederen met water, hutten bouwen, stoepranden. Maar vaak is er geen plek, is de speelplek slecht bereikbaar of prikkelt deze de fantasie niet . Daarom bedenkt, financiert en organiseert Jantje Beton projecten die vrij buitenspelen mogelijk maken