Politie Limburg-Noord

Samenwerking verschillende disciplines bij verkeerscontrole Blerick


Datum: 7-06-2011
Tijd bericht: 14:53
Plaats: Blerick

Bij een gezamenlijke controle op industrieterrein Trade-Port in Blerick is maandag 6 juni van 08.00 tot 14.00 uur het verkeer dat zich op- en in de omgeving van de controlelocatie bevond, aan een controle onderworpen. Er werden ongeveer 40 personen en vrachtauto's staande gehouden en van 52 bestuurders werd een blaastest afgenomen.

De politie van de districten Venlo en Venray heeft maandag een controle gehouden in samenwerking met het Verkeershandhavingsteam (VHT), de Parketpolitie, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, Douane en de Belastingdienst. In totaal namen ongeveer 50 medewerkers deel aan deze controle. Alle voertuigen die in de omgeving reden werden door motorrijders van het VHT naar het perkeerterrein van de Douane aan de Columbusweg geloodst. Daar werden de voertuigen, de eventuele lading en de inzittenden aan een controle onderworpen.

Overtredingen van gordel en niet handsfree bellen werden geverbaliseerd, autopapieren werden gecontroleerd en er werd van de bestuurders een blaasproef afgenomen. De technische staat van de voertuigen, waaronder banden, verlichting, getinte ruiten en een eventuele koppeling met een aanhangwagen werd nagekeken door medewerkers van de RDW. En er werd aandacht besteed aan overtredingen, zoals bijvoorbeeld losliggende lading. Medewerkers van de Douane controleerden daarvoor in aanmerking komende voertuigen op de aanwezigheid van rode diesel en medewerkers van de Belastingdienst noteerden gegevens van de voertuigen en bestuurders die oud ijzer en dergelijke vervoerden. In het kader daarvan worden nog enkele vervolg-onderzoeken met betrekking tot illegale handel afgewerkt. Medewerkers van de Parketpolitie waren aanwezig om eventuele achterstallige boetes te innen en aan te houden personen over te brengen naar het cellencomplex van het regiobureau in Venlo, hetgeen bij deze controle niet werd geconstateerd.

De politie Limburg-Noord houdt regelmatig controles met andere handhavings-disciplines.

Tegen 48 personen is proces-verbaal opgemaakt voor diverse overtredingen. Dit varieerde van overtredingen op het gebied van snelheid, gordelplicht, niet handsfree bellen tot ladingen die niet of niet juist waren bevestigd en gebreken aan voertuigen. Drie voertuigen moesten ter plekke blijven staan om weggetakeld te worden. Twee van deze auto's waren in een technisch zeer slechte staat en één voertuig was 1360 kilo zwaarder geladen dan toegestaan. Ook moest de halve lading van een te zwaar beladen aanhanger achterblijven op de controleplaats om later te worden opgehaald.

Een overzicht van de opgemaakte verbalen:

Snelheidsovertredingen 6
Gordel 5
Handsheld bellen; 5
Kale banden ed. 5
Losliggende en uitstekende lading; 2
Overbelading; 4
Niwo (vervoersvergunning) 3
Rem gebreken 3
Kentekenplaten verkeerd 4
Losse accu 2
Vordering aantonen verzekering 1
Ingevorderd kentekenbewijs 2
Buitenspiegel niet in orde 1
Chasisbalk doorgeroest 1
Geen eurovignet 1
Gemengde olie 1
Brandstofvoorziening kapot 2

Totaal 48 stuks