Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rick Jonker nieuwe voorzitter Jonge Socialisten in de PvdA Tijdens het voorjaarscongres van de Jonge Socialisten in de PvdA (JS) is Rick Jonker verkozen tot voorzitter. Jonker is 23 jaar oud en studeert Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is hij werkzaam in de thuiszorg.

Jonker volgt Jelle Menges op, die na 2 jaar terugtreedt uit het bestuur van de JS. De kersverse voorzitter ziet het als taak van de JS om op te komen voor jongeren die in de verdrukking zitten en hen een stem te geven: "Zeker nu we zien dat het kabinet wajongers beschouwt als sluitpost op de begroting."

Het feit dat kabinet Rutte I met het bestuursakkoord probeert de solidariteit in onze samenleving verder af te breken, maakt het voor Jonker duidelijker dan ooit waarom hij zich wil inzetten bij de JS. "Solidariteit betekent dat iedereen die dat kan bijdraagt aan de samenleving. Dat we ruimte geven aan eigen initiatief, maar dat daarnaast een sterke overheid essentieel is voor een goed functionerende maatschappij," stelt Jonker.

Die boodschap moet de PvdA duidelijker uitdragen en daar zal de JS de PvdA dan ook aan houden, belooft Jonker. "Want een samenleving waarin iedereen een fatsoenlijk bestaan heeft, is niet alleen goed voor hen die onze steun het hardste nodig hebben, maar voor iedereen."




Ingezonden persbericht