Ingezonden persbericht


Dinsdag 7 juni 2011, Den Dolder

Persbericht: Eurocommissaris voor visserij Maria Damanaki luidt de noodklok

Zeeën worden leeggevist

Ook in Brussel realiseren politici zich dat de oceanen zowel leeggevist als ernstig vervuild worden. Eurocommissaris Maria Damanaki heeft de noodklok reeds geluid. Enerzijds weten consumenten uit de media dat de zeeën steeds leger en vuiler raken, maar ze willen wel vis blijven eten. Anderzijds realiseren steeds meer mensen zich dat ze om overduidelijke redenen de visschotel om ethische redenen moeten laten staan, maar kunnen het eigenlijk niet laten. De Sea First Foundation van Dos Winkel heeft hierop een uniek antwoord gegeven in de vorm van een visvervangend receptenboek.

Het eerste rijk geïllustreerde visvervangende kookboek ter wereld In opdracht van de Sea First Foundation creëerde vega-ikoon Lisette Kreischer als hoofdauteur in samenwerking met Dos Winkel en vele andere beroemde en bekende mensen een uniek receptenboek. Het boek bestaat uit zowel indrukwekkende informatie en foto's als visvervangende recepten met de smaak van vis maar zonder dat er één vis uit de zee behoeft te worden gehaald. Het spaart de oceanen, het dierenrijk en dierenleed.

Beroemde en bekende mensen
Behalve Lisette Kreischer die al meerdere bestsellers op haar naam heeft staan, als 10WYS, Veggie in pumps, Ecofabulous koken in alle seizoenen en Lisette in Luilekkerland en auteur en onderwaterfotograaf Dos Winkel, bekend en beroemd van de vele rijk geïllustreerde boeken zoals bijvoorbeeld De huilende zee, Bonaire from the air en Wat is er mis aan vis?, hebben ook andere bekende en beroemde mensen aan dit unieke boek meegewerkt. De internationaal bekende Japanse meesterkok Kyoko Onishi, die kan toveren met zeewier, Sarah Kramer bekend van de boeken How it All Vegan en Garden of Vegan, Laura Dakin, hoofdkok aan boord van Sea Shepherd, voormalig privékok van rockster Anthony Kiedis (van The Red Hot Chili Peppers) en toptalent uit Jamie Olivers keuken, TV-presentatrice en auteur van De dunne vegetariër en De kleine vegetariër, Antoinette Hertsenberg, Patron Cuisinier van restaurant In de Keuken van Floris, de Ayurvedische koks Kyra de Vreeze en Jacqueline Snelder, en uit België: kookkunstenaar Kevin Storms van het Gentse restaurant Avalon, Chantal Voets van Amanprana, en
Tino Don Porto Carero, de eigenaar van Viva Vega.

Het boek: Non*Fish*A*Li*Cious
Het is wereldwijd het eerste visvervangende kook- en receptenboek ooit geproduceerd in samenwerking met zoveel beroemde en bekende mensen. Dit unieke boek (IBSN 9789079872299) is vanaf 9 juni 2011 te koop via de uitgever en de (online) boekwinkels, heeft 160 pagina's, groot formaat (20 x 20 x 1,2 cm) en kost ¤ 19,95. De volledige winst van het boek zal terugvloeien naar de Sea First Foundation.

//////////

Noot voor de redactie (