Provincie Noord-Brabant

Persbericht

7 juni 2011

Nieuwe dienstregeling

In de dienstregeling voor bussen in Brabant komen volgend jaar extra buslijnen voor nieuwe woonwijken en op drukke trajecten, andere routes bij wegwerkzaamheden en betere aansluitingen op andere bussen en treinen. Gedeputeerde Staten besteden E1 miljoen aan het actualiseren van de busdienstregeling voor 2012. De dienstregeling wordt hierdoor efficiënter en de reistijden betrouwbaarder. De nieuwe dienstregeling start op 8 januari 2012.

Er is dit jaar slechts minimale uitbreiding van het busaanbod, omdat provincies ook voor dit onderwerp minder geld van het Rijk hebben gekregen. De belangrijkste wijzigingen zijn:

Noord- Oost Brabant In de stadsdienst 's-Hertogenbosch komt een betere spitsverbinding tijdens werkdagen rond de Maaspoort, een betere verbinding tussen het noorden van 's-Hertogenbosch en de binnenstad, een duidelijke route via de binnenstadsring, buslijnen naar de Kruiskamp en de Maasoever aangepast aan het aantal reizigers en verbindingen van en naar Empel en de Groote Wielen via de binnenstad zonder rijtijdverlies.

West-Brabant Er is een nieuw (buurt)buslijnennet in het Land van Heusden en Altena ontwikkeld, samen met de buurtbusverenigingen, gemeenten, vervoerder en provincie. Dit leidt onder meer tot extra ritten op de Brabantliners (o.a. de nieuwe lijn 402 naar Gorinchem) en een nieuwe grote bus tussen Werkendam en Gorinchem.

Midden-Brabant Er komt een pendelverbinding tussen winkelcentrum Heyhoef en de wijk Koolhoven in Reeshof, Tilburg. De wijk was eerst niet bereikbaar met het reguliere openbaar vervoer.

Actualisatie dienstregeling Elk jaar actualiseert de provincie de dienstregeling, samen met onder andere gemeenten, vervoerders en het Reizigers Overleg Brabant. In de zomer werken de vervoerders Arriva (Noord-Oost Brabant) en Veolia (Midden- en West Brabant) de dienstregeling verder uit. Gedeputeerde Staten stellen deze definitief vast in het najaar.