Ingezonden persbericht


//////PERSBERICHT

Peter van Dalen (ChristenUnie) wil Europese steun voor Zuid-Soedan

Straatsburg 7 juni 2011

Op 9 juli zal Zuid-Soedan officieel onafhankelijk worden. Volgens Europarlementariƫr Peter van Dalen wordt dat een glorieuze dag: ,,Het is prachtig dat er een natie ontstaat die openlijk uitkomt voor de grote waarde van het christelijk geloof. Maar het is ook een natie die zeer wordt beproefd. Want de oude vos Omar Bashir, de president van Soedan, heeft zijn haren bijna verloren, maar zeker niet zijn streken.

Zo is Bashir volgens Van Dalen begonnen met het uitmoorden van burgers. Van Dalen: ,,De etnische zuivering van het zuidelijke Ngok Dinka volk lijkt te zijn gestart. En medewerkers van de Verenigde Naties zijn er hun leven niet zeker."

Van Dalen wil dat Catherine Ashton, de Hoge Vertegenwoordiger voor het Buitenlandse beleid van de Europese Unie, de zaak op de voet volgt en duidelijk partij kiest. ,,Ten aanzien van de opstandelingen in Bengazi koos Ashton duidelijk partij, en terecht. Doet moet zij nu ook doen in het verzet tegen Omar Bashir. Het volk van Zuid-Soedan verdient onze volle steun!

////EINDE PERSBERICHT




Ingezonden persbericht