Rijksgebouwendienst


Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol neemt afscheid met symposium

dinsdag, 7 juni 2011

Ter gelegenheid van het afscheid van Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol organiseert het Atelier Rijksbouwmeester samen met het Nederlands Instituut voor Ruimtelijke Ordening en Volkshuivesting `Nu Architectuur', een symposium over de kracht van architectuur. Van der Pol besluit hiermee haar driejarige termijn als Rijksbouwmeester.

Liesbeth van der Pol

Aan de hand van projecten en onderwerpen waar Liesbeth van der Pol als Rijksbouwmeester met hart en ziel aan heeft gewerkt zullen tijdens `Nu Architectuur' de veranderingen in het architectenvak aan de orde komen. Wat is de opgave voor de architect na de crisis en de vaak desastreuze gevolgen daarvan voor het vak? Wat staat de architect te wachten, wat zijn de producten die de architect van de toekomst moet leveren?

Verschil maken

Vooraanstaande gasten en betrokkenen zullen aan de tand worden gevoeld over deze thema's. Aan bod komen onder andere scholenbouw, rijksgebouwen, intelligent verdichten en natuurlijk de schoonheid van Nederland. Want juist met deze thema's heeft Liesbeth van der Pol de afgelopen drie jaar het verschil willen maken. Daarnaast wordt tijdens het symposium vooruitgeblikt op de rol van volgende Rijksbouwmeesters.

De naam van de opvolger van Liesbeth van der Pol wordt binnen enkele weken bekend gemaakt. De benoeming volgt in september.