Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 7 juni 2011

Remkes opent PROVADA 2011

Vandaag opende de Commissaris van de Koningin in Noord-Holland en voormalig minister van Binnenlandse Zaken, Johan Remkes officieel de zevende editie van hét Nederlandse vastgoedplatform PROVADA in de Amsterdam RAI. Remkes: "Samenwerking blijft hoe dan ook belangrijk. Werk dus samen en geef creativiteit de ruimte - dat heeft in het verleden al tot veel moois geleid. Ontwikkelaars, bouwers en overheden zijn tot veel in staat."

Op deze eerste dag werden 6.470 bezoekers geregistreerd, hetgeen het aantal van afgelopen jaar op de eerste beursdag overstijgt met bijna 700 bezoekers. Het uitgangspunt van PROVADA is meer dan ooit het inspireren van de vastgoedbranche om de markt weer vlot te trekken, overstijgend te denken, echte oplossingen te vinden en vervolgens samen in beweging te komen.

Makelaarsdebat

Onder de titel 'Mooi oud worden' presenteerde Tom van 't Hek vanmorgen het PROVADA Makelaarsdebat. In een tijd van een grote leegstand is het van belang vooruit te kijken naar de kansen en de oplossingen van de bestaande voorraad. Opmerkelijk was de eensgezindheid onder de vastgoedadviseurs in hun oproep aan de overheid te komen tot meer regie bij het beteugelen van de leegstand.

Winnaars Gulden Feniks
In de loop van de middag werd in het PROVADA Green Forum de Gulden Feniks uitgereikt, een prestigieuze prijs voor de beste renovatie- en transformatieprojecten. De jury, vandaag vertegenwoordigd door Herman van den Berg (DTZ Zadelhoff), Pi de Bruin (architect) en Andy van den Dobbersteen (Delft University of Technology), koos in de categorie Renovatie de Politieacademie in Apeldoorn als winnaar, in de categorie Transformatie twee winnaars: het ROC van Twente en de Lichttoren in Eindhoven en in de categorie Gebiedstransformatie Modekwartier 100% Mode in Klarendal, Arnhem. De Gulden Feniks is de opvolger van de Nationale Renovatie Prijs die sinds 1985 om de twee jaar is uitgereikt door de onafhankelijke stichting Nationaal Renovatie Platform.

Ontwikkelaarsdebat

Tom van 't Hek zal morgen, woensdag 8 juni, samen met experts Dick van Hal (Bouwinvest), Ben Scholte (Wethouder Gemeente Almere) en Edo Arnoldussen (RVOB) met de debatleden in gesprek gaan over de vraag of de bestaande voorraad een transformatie moet ondergaan of moet worden herontwikkeld. Wat zijn de consequenties voor de ruimtelijke inrichting van beide mogelijkheden en is het daarin nog mogelijk om marktconform te programmeren? Daarnaast heeft de huidige tijd ervoor gezorgd dat de ontwikkelaars weer kritisch naar hun vak zijn gaan kijken. Hoe ziet de toekomst van het vak zelf eruit en hoe gaat men ervoor waken dat de core business van de ontwikkelaar niet weglekt?

Het uitgebreide programma van PROVADA is te vinden op de website www.provada.nl. Daar kunt u ook de link vinden om ons te volgen via Twitter, LinkedIn en Facebook


- Einde bericht -



Ingezonden persbericht