Socialistische Partij

SP Amsterdam

SP steunt brandweeracties


07-06-2011 * De SP ondersteunde maandagmiddag het brandweerprotest bij de ambtswoning van burgemeester Van der Laan. Uit protest tegen de geplande bezuinigingen kwam de brandweer tijdens de maandelijkse alarmtest om 12.00 uur met loeiende sirenes voorrijden bij de ambtswoning aan de Herengracht. De SP was hier met een aantal mensen aanwezig om zich solidair te verklaren en uit te spreken tegen deze bezuinigingen op de veiligheid.
Solidair met de brandweer
De gemeente wil in totaal 3,5 miljoen euro besparen bij de brandweer. De bezuinigen bestaan onder meer uit het verdwijnen van de zevende man op de spuitwagen binnen de ring. Ook worden er chauffeursfuncties wegbezuinigd en moet er een kazerne in Zuidoost sluiten. De SP keert zicht tegen bezuinigingen die ten koste gaan van de brandveiligheid. Fractievoorzitter Laurens Ivens: "Laat het stadsbestuur vooral kijken waar de brandweer efficiënter kan werken, maar niet zomaar de bijl in de financiën zetten zonder de gevolgen te kunnen overzien."

Actie brandweer

Volgens de brandweer komt de veiligheid van het eigen personeel, maar ook dat van de burgers, door de bezuinigingen extra in gevaar. Nog voor de zomervakantie zal de gemeenteraad een beslissing nemen over de toekomst van de brandweer.