Stichting Bouw Research


13 april 2011

Visiebijeenkomsten Funderingen en Trillingen

SBR organiseert op 17 mei de Visiebijeenkomst Funderingen en op 8 juni de Visiebijeenkomst Trillingen. Tijdens de Visiebijeenkomst Funderingen staat de actuele discussie rondom alpha-factoren voor in de grond gevormde palen centraal. De Visiebijeenkomst Trillingen staat in het teken van de discussie rondom verhoging van grenswaarden in de Meet- en Beoordelingsrichtlijnen.

Tijdens de Visiebijeenkomst Funderingen staat de actuele discussie rondom alpha-factoren voor in de grond gevormde palen centraal. De nieuwe Richtlijn Onderzoek en beoordeling van houten paalfunderingen wordt besproken en de deelnemers krijgen alle ins en outs te horen over een aantal interessante praktijkcases: het funderingsherstel van de Nieuwe Schans in Bunschoten en het Rijksmuseum in Amsterdam.

Visiebijeenkomst Trillingen 2011

Is het wenselijk om de grenswaarden in de Meet- en Beoordelingsrichtlijnen Trillingen te verhogen? Deze vraag komt aan de orde tijdens de Visiebijeenkomst Trillingen. Naar schatting een miljoen mensen heeft hinder van trillingen. Maar waar hebben we het dan eigenlijk over en wat kan een gebouw weerstaan? Daarnaast is er aandacht voor de techniek van het meten van trillingen en trillingsmonitoring op afstand.