Ingezonden persbericht


Persbericht

Twaalf Nederlanders op bergexpeditie naar Mount Damavand (5.671m) in Iran

Begin juni gaat de Iran Damavand Expeditie 2011 van start. Twaalf Nederlanders -waaronder beroepsavonturier Wilco van Rooijen, vooral bekend van zijn K2-beklimming in 2008- zullen de hoogste bergtop van het Midden-Oosten gaan bedwingen. De topdag staat volgens het expeditieschema gepland op woensdag 8 juni. De slapende vulkaan Damavand torent 5.671 meter uit boven de groene valleien van het Alborz massief ten noordwesten van de moderne metropool Teheran.

Deze expeditie beoogt een sportief en cultureel hoogtepunt te worden en een positieve bijdrage te leveren aan de eeuwenoude relatie tussen Nederlanders en Iraniërs. Gastvrijheid en respect voor elkaars cultuur zijn belangrijke waarden voor de locale Iraanse bevolking. De prachtige natuur, een duizenden jaren oude beschaving in combinatie met een inmiddels moderne infrastructuur maken van Iran een verrassende en toegankelijke reisbestemming.

Initiatiefnemer voor de Iran Damavand Expeditie 2011 is Frits Visser. De reis wordt georganiseerd door Iran Silk Road reizen.

De expeditieleden -een hecht team van bevriende ondernemers en medici- beklommen eerder onder leiding van Wilco van Rooijen succesvol de Mount Toubkal (4.167m) in Marokko, de Mont Blanc (4.811m) in Frankrijk en Mount Ararat (5.137m) in Turkije. Van Rooijen: "Niet alleen de berg, maar zeker de eeuwenoude cultuur van Perzië zal het hoogtepunt zijn waardoor onze blik op Iran voor altijd in positieve zin veranderd zal zijn."


---




Ingezonden persbericht