Gemeente Breda

27May
Bijeenkomst over combinatiefuncties
Op woensdag 8 juni vindt vanaf 18.30 uur in het stadskantoor Breda een bijeenkomst plaats over combinatiefunctionarissen: mensen die werken op het snijvlak van onderwijs, sport en cultuur. Onlangs zijn de combinatiefuncties geëvalueerd en is er op basis daarvan een visie voor de toekomst opgesteld. De gemeente Breda bespreekt deze visie op 8 juni met partijen uit het onderwijs-, sport- en culturele veld.

Rijksinitiatief

Sinds 2008 zijn er binnen de gemeente mensen aangesteld die werken op het snijvlak van onderwijs, sport en cultuur: de combinatiefunctionarissen. De Impuls brede scholen, sport en cultuur is een rijksinitiatief. "Door de inzet van combinatiefuncties wordt er meer gesport, meer bewogen door kinderen en meer jeugd komt in aanraking met cultuur. Ook worden sportverenigingen versterkt en wordt sport ingezet binnen de wijkontwikkeling. Kortom, de combinatiefuncties leggen gemeentebreed een belangrijke basis voor talentontwikkeling van onze jeugd en daar wil college de komende jaren graag verder aan bouwen. Ons voorstel is daarom om het aantal combinatiefuncties uit te breiden van 16 naar 24, waarmee we een extra impuls geven aan sport en bewegen," aldus wethouder Bob Bergkamp.

Visie voor de toekomst

Op basis van een evaluatie van de combinatiefuncties die onlangs is gehouden, is in overleg met betrokken organisaties een toekomstvisie opgesteld. Hierin wordt de inzet van de combinatiefunctionarissen vanaf 2012 beschreven. Gemeente Breda wil deze visie op woensdag 8 juni bespreken met partijen uit het culturele, onderwijs- en sportveld. De bijeenkomst vindt plaats in het stadskantoor Breda, van 18.30 uur tot 21.30 uur. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie over de bijeenkomst contact opnemen met mevrouw P. van der Elst, projectleider combinatiefuncties: ppa.van.der.elst@breda.nl.
Breda, 27 mei 2011
27May