Gemeente Berkelland


Inloopbijeenkomst over bestemmingsplan `Ruurlo, Bedrijventerreinen 2011'

Bookmark and Share

Ruurlo viaduct en ind terrein

Bedrijventerrein Ruurlo

De gemeente Berkelland maakt nieuwe bestemmingsplannen voor de bedrijventerreinen. Het voorontwerpbestemmingsplan (concept) voor de bedrijventerreinen van Ruurlo is nu zo ver af dat het ter inzage kan worden gelegd. Op woensdag 8 juni 2011 wordt er een inloopbijeenkomst gehouden bij Grandcafé Restaurant De Luifel, Dorpsstraat 11 in Ruurlo. In de loop van 2011 volgen ook de andere bedrijventerreinen.

Inloopbijeenkomst

Woensdag 8 juni, 19-21 uur

De Luifel, Dorpsstraat 11

Voorontwerpbestemmingsplan ter inzage

Berkelland wil het aantal bestemmingsplannen terugbrengen van 400 naar 40. De meeste nieuwe bestemmingsplannen voor de woongebieden lagen al ter inzage. Nu zijn ook de bedrijventerreinen aan de beurt.

Het voorontwerpbestemmingsplan (concept) voor de bedrijventerreinen van Ruurlo is als eerste plan zover klaar dat het ter inzage kan worden gelegd. Voor dit plan is er een inloopbijeenkomst op woensdag 8 juni 2011 van 19.00 uur tot 21.00 uur bij Grand café Restaurant De Luifel in Ruurlo.

Waarom nieuwe plannen?

Alle gemeenten moeten volgens de nieuwe Wet ruimtelijke ordening voor 1 juli 2013 nieuwe bestemmingsplannen maken. Bestemmingsplannen zijn belangrijk voor iedereen die in Berkelland woont of werkt. Die plannen moeten dus actueel en duidelijk zijn. Vanuit de vier voormalige gemeenten bestaan nog veel verschillen tussen diverse oude bestemmingsplannen. Berkelland wil die verschillen zoveel mogelijk wegwerken.

Wat verandert er?

De nieuwe bestemmingsplannen geven vooral de bestaande situatie weer. Inhoudelijk verandert er niet veel. De vorm van de plannen verandert wel. Plannen zijn digitaal in te zien op grond van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening en zijn te bekijken via de gemeentelijke website

Waar, wanneer en voor wie zijn de plannen in te zien?

Het voorontwerpbestemmingsplan voor Ruurlo, Bedrijventerreinen 2011 kan iedereen vanaf woensdag 1 juni tot en met 12 juli 2011 inzien in de Gemeentewinkel, Marktstraat 1 in Borculo (open ma t/m vrij van 8.30 tot 16.30 en woensdag tot 19.00 uur). Hier kunt u terecht met eventuele vragen. De plannen kunnen digitaal worden bekeken via de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl onder Actueel - Ruimtelijke plannen.

Wilt u uw mening geven?

Voor elk nieuw bestemmingsplan voor de bedrijventerreinen organiseert de gemeente ook een inloopavond. Dan kunt u het plan bekijken en met ons overleggen wat in uw situatie bedoeld wordt. In Ruurlo is de inloopbijeenkomst op 8 juni 2011.

In de periode van zes weken dat de plannen ter inzage liggen kunt u uw mening geven over het voorontwerpbestemmingsplan. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen aan burgemeester en wethouders van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte & Projecten, telefoonnummers 0545-250306 en 0545-250318.