Sloop veestallen Schijndelseweg in St.-Michielsgestel

30 mei 2011 -

Op 8 juni start de sloop van de melkveestallen aan de Schijndelseweg in Sint-Michielsgestel. Hiermee wordt de eerste fysieke voorbereiding getroffen voor de nieuwe woonbuurt ParkHagen, waar 69 woningen en 4 vrije kavels gaan komen.

Ten tijde van de bouw van de stallen is gebruik gemaakt van asbesthoudend materiaal. Het materiaal wordt vakkundig verwijderd en afgevoerd, en levert geen gevaar op voor de volksgezondheid. De sloop wordt uitgevoerd door Van Kaathoven uit Beek en Donk en duurt ca. 2 weken. Naar verwachting zal de sloop vanwege de geringe omvang weinig overlast opleveren voor omwonenden.

Verkoop

Met het slopen van de veestallen wordt een begin gemaakt met het bouwrijp maken van de locatie. Direct na de bouwvak, op 1 september start de verkoop. "We hebben hoge verwachtingen van ParkHagen" licht Bouwfonds directeur Paul Hoen toe. "Kopers van de vrijstaande Parkvilla's konden samen met de architect hun woning helemaal aanpassen aan hun eigen wensen. Deze klantgerichte aanpak hebben de kopers zeer gewaardeerd. De eerste Parkvilla is direct verkocht na het afronden van het ontwerp, de volgende handtekeningen verwachten we de komende weken. De verkoopsommen van de rij-/ hoek, twee-onder-één-kap en vrijstaande woningen zijn vanaf EUR 190.000,- Meer informatie kunt u vinden op www.parkhagen.nl.

Boerderijen

Niet alle bestaande opstallen op de planlocatie worden gesloopt, zo blijven de twee bestaande boerderijen aan de Schijndelseweg behouden.