VARA

'Mad Men' seizoen 3 vanaf 8 juni bij de VARA op Nederland 2

`As near to genius as tv gets', luidt één van de lovende recensies over de Amerikaanse dramaserie `Mad Men'. Vanaf juni dit jaar is deze veelvuldig bekroonde serie ook weer op de Nederlandse televisie te zien: de VARA gaat het derde seizoen van `Mad Men' uitzenden vanaf woensdag 8 juni op Nederland 2. `Mad Men' toont de levens en liefdes van een groep ambitieuze en competitieve mannen en vrouwen, die in de Amerikaanse reclamewereld werken. De serie speelt zich af op het Madison Avenue van de jaren zestig, de bakermat van de New Yorkse reclamebureaus. De werksfeer is er doordrenkt van rivaliteit, vreemdgaan en alcohol en iedereen rookt nog ouderwets veel. `Mad Men', het derde seizoen, vanaf woensdag 8 juni elke woensdag om 22.55 uur bij de VARA op Nederland 2.

Het derde seizoen van de stijlvolle televisieserie `Mad Men' toont nieuwe ontwikkelingen en intriges in de privé- en zakenlevens van reclamemaker Don Draper (Jon Hamm, bekend van o.a. `We Were Soldiers') en zijn vrouw Betty, Peggy Olson, Pete Campbell en Joan Holloway. We bevinden ons inmiddels in het Amerika van Kennedy. Huwelijken, affaires, en zakelijke overwegingen zijn nog steeds aan de orde van de dag...
In de eerste aflevering reizen Don en Sal af naar Baltimore waar ze beide nieuwe vrienden maken. Don ontdekt Sal's geheim wanneer het brandalarm afgaat in het hotel.

De serie is bedacht door Sopranos-schrijver Matthew Weiner en kreeg lovende kritieken in Amerika. Zo heeft `Mad Men' al meerdere Emmy Awards gewonnen, onder meer voor Beste Dramaserie. Ook is de serie al drie keer met een Golden Globe voor Beste Dramaserie onderscheiden. `Mad Men' is behept met een achteloze vrouwonvriendelijkheid, hiërarchie en racisme: een vervreemdende reeks over gladde mannen en vrouwen die wachten op betere tijden.

`Mad Men', het derde seizoen, vanaf woensdag 8 juni elke woensdag om 22.55 uur bij de VARA op Nederland 2.