Gemeente Nuth


INLOOPDAGEN VOOR MANTELZORGERS

âVakantie en respijtzorg: Wat houdt u tegen? Wat zijn de mogelijkheden?â

In juni worden in Parkstad inloopbijeenkomsten voor mantelzorgers georganiseerd met het thema: âVakantie en respijtzorg: wat houdt u tegen? Wat zijn de mogelijkheden?â

Toe aan vakantie? Wie neemt de zorg over? Kan mijn verzorgde mee op vakantie? Wat is respijtzorg? Wat zijn de drempels? Laat u verrassen over de mogelijkheden. Tijdens de inloopdagen in juni gaan we het uitvoerig hierover hebben.

Â

Het Steunpunt voor Mantelzorgers organiseert in samenwerking met Ruggesteun en het Toon Hermans Huis Parkstad bijeenkomsten in de gemeente Nuth in het Cultureel Trefcentrum, gelegen aan de Wilhelminastraat 3 te Nuth. De bijeenkomsten in Nuth worden elke derde woensdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur gehouden.

Â

Een consulent van het Steunpunt voor Mantelzorgers begeleidt de bijeenkomsten. De bijeenkomsten worden i.s.m. Ruggesteun en het Toon Hermans Huis Parkstad georganiseerd. De opzet van de bijeenkomsten is als volgt: Het eerste uur is gekoppeld aan een thema. Tijdens het tweede uur kunt u individueel vragen stellen aan de vertegenwoordigers van de bovengenoemde organisaties of u kunt gezellig koffie drinken en ervaringen uitwisselen met de andere aanwezigen. U hoeft niet twee uur bij de bijeenkomsten aanwezig te zijn. U kunt bijvoorbeeld alleen naar het vragenuurtje komen om uw vraag te stellen. Aanmelden is niet nodig. Deelname, koffie en thee zijn gratis. Zorgt u voor een zieke of hulpbehoevende in uw naaste omgeving (thuis of in een verzorgingshuis) dan bent u van harte welkom!

Kijk voor meer informatie op www.mantelzorgparkstad.nl of bel: 045-5 61 62 10.

Â