Politie Drenthe

Woensdag 8 juni 2011

Provincie Drenthe, 08-06-2011

Rijden zonder rijbewijs
RODEN Een 39-jarige inwoner van Smilde werd dinsdagmiddag op het Oosteinde bekeurd. Tijdens een controle bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs omdat deze ongeldig was verklaard. Hij moest hierna zijn auto laten staan.

Winkeldief betrapt

EMMEN Een 50-jarige Emmenaar werd dinsdag betrapt tijdens het plegen van een winkeldiefstal. De man stopte bij een supermarkt aan de Weerdingerstraat 16 pakken koffie in een tas en verborg deze onder zijn trui. Bij de kassa rekende hij alleen een blikje bier af maar werd door oplettend personeel betrapt. Hij verklaarde de koffie te willen verkopen om van de opbrengst drugs voor zichzelf te willen kopen.

Aanrijding met letsel
LANGELO Een 65-jarige man uit Zuidhorn raakte dinsdagmiddag licht gewond bij een eenzijdig ongeval op de Middenweg in Langelo. Door onbekende oorzaak kwam hij met zijn auto in de berm terecht, corrigeerde, sloeg over de kop en kwam in de berm tot stilstand. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het WZA.

Kabeldief op heterdaad betrapt
EMMEN De politie stelde in de nacht van dinsdag op woensdag een onderzoek in over een vermoedelijke kabeldiefstal. Op de Prof. Elemastraat werd een 26-jarige Emmenaar op zijn fiets aangetroffen die een grote rol kabel over zijn schouder had hangen. Tevens was hij in het bezit van enkele gereedschappen. Na onderzoek bleek op twee plaatsen in de Prof. Elemastraat kabel uit de grond te steken die afgezaagd was. Hij bekende kabel te hebben weggenomen. De man werd aangehouden en ingesloten. Onderzoek volgt.

Huiselijk geweld
ASSEN De politie hield dinsdagavond een 29-jarige Assenaar aan. Deze wordt ervan verdacht zijn 22-jarige vriendin te hebben mishandeld. De man werd ingesloten en het protocol huiselijk geweld werd gestart.

Politie betrapt dieseldieven op heterdaad
DWINGELOO De politie betrapte in de nacht van dinsdag op woensdag twee mannen uit Beilen tijdens het stelen van dieselolie. Het duo, 23 en 24 jaar, werd op Achter t Zaand in de nabijheid van enkele dumptrucks aangetroffen en bekende dieselolie te hebben gestolen uit de trucks. De verdachten hadden al vier jerrycans gevuld en deze stonden in een door de mannen gebruikte personenauto. Eveneens een aantal buiten aangetroffen jerrycans en slangen werden inbeslaggenomen. De Beilenaren werden aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Politie treft hennepkwekerij aan

HOOGEVEEN De politie trof dinsdagavond in een woning aan de De Ruyterstraat in Hoogeveen een hennepkwekerij aan. Op een slaapkamer op de 1e verdieping werden 96 planten en de voor de kwekerij benodigde apparatuur aangetroffen en inbeslaggenomen. Na onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgenomen. De 28-jarige bewoonster zal binnenkort hierover gehoord worden.