Inkomsten en doelbestedingen goede doelen stijgen licht

Persbericht van VFI, brancheorganisatie van goede

doelen
Amsterdam, 8 juni 2011 - VFI brancheorganisatie van goede doelen maakt vandaag de resultaten bekend van onderzoek - uitgevoerd door PWC - naar de 20 grootste organisaties uit haar ledenkring. De resultaten laten een lichte stijging van inkomsten en doelbestedingen zien in 2010 ten opzichte van 2009.

Vooruitlopend op het sectoronderzoek naar alle VFI-leden waarvan de resultaten begin juli gepresenteerd worden, heeft PWC een aantal kengetallen van de 20 grootste organisaties (die hun cijfers beschikbaar hadden) op een rijtje gezet. Het gaat om: totale inkomsten, doelbestedingen, inkomsten uit eigen fondsenwerving (ook onderverdeeld naar collecte, donaties en giften, sponsoring, nalatenschappen etc.), kosten eigen fondsenwerving en aantal leden en donateurs. Op www.vfi.nl staan de overzichten van deze 20 goede doelen per kengetal. Ook geven de meeste organisaties hier een toelichting op hun cijfers.

In totaal zijn bij deze 20 organisaties zowel de totale inkomsten als de inkomsten uit eigen fondsenwerving licht toegenomen. Ook hebben de organisaties samen meer besteed aan hun doel dan in 2009. De inkomsten uit de SHO-acties voor Haiti en Pakistan verklaren voor een belangrijk deel de hogere inkomsten en doelbesteding. De kosten voor fondsenwerving zijn, afzet tegen de opbrengst van fondsenwerving, gemiddeld genomen iets lager (van 16,6 in 2009 naar 15,5 % in 2010). Het totaal aantal leden en donateurs van deze 20 organisaties neemt iets af (-2,5%). Het onderzoek toont echter vooral aan dat de resultaten per organisatie sterk variëren.

Links:
http://www.vfi.nl



Razende Robot Reporter