Nieuwe beleggingsmaatschappij gelanceerd met het oog op energieovereenkomsten

Persbericht van PR Newswire

DEN HAAG, Nederland, June 8, 2011 /PRNewswire/ --

- Sunrise Energy Group maakt eerste grote investering bekend met de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Xodus Group
Een nieuwe particuliere beleggingsmaatschappij, de Sunrise Energy Group, die in Nederland is gevestigd, kondigde aan actief op zoek te zijn naar door eigenaars beheerde upstream energiebedrijven om in te investeren.
De Sunrise Energy Group werd opgericht door ondernemers Edward van Kersbergen en Stephane Constant, en kondigde eveneens een nieuw partnerschap aan met Simmons & Company International Limited om adviserende diensten te leveren voor overnames en overdrachten van activa met betrekking tot exploratie en productie (E&P). Sunrise maakte bekend dat zijn eerste investeringsovereenkomst met de in Schotland gevestigde Xodus Group voor energieconsultancy is, in een partnerschap met Simmons Parallel Energy Fund. Xodus zal een totaal van 10 miljoen Britse ponden ontvangen van de partners om zich te richten op verdere groei in het Verenigd Koninkrijk en internationaal. Dhr. van Kersbergen zegt dat Sunrise zich richt op investeringen van 2 tot 20 miljoen euro (1,7 tot 17 miljoen GBP).
Hij stelt: "We hebben gedurende de voorbije 13 jaar samengewerkt aan het opbouwen en verkopen van diensverlenende bedrijven in de olie-industrie en het promoten van activa met betrekking tot exploratie en productie. We zijn er dan ook erg trots op om onze nieuwe onderneming te lanceren. De Sunrise Energy Group zal samenwerken met eigenaars-beheerders van succesvolle nicheondernemingen om te voorzien in investeringen om de groei te ondersteunen. Ons partnerschap met Simmons International zal adviserende diensten leveren en vakkundig onze technische en financiële bekwaamheden samenvoegen." Dhr. van Kersbergen en dhr. Constant hebben een indrukwekkende reputatie opgebouwd in de ondergrondse sector van de internationale olie- en gasindustrie en hebben met groot succes bedrijven opgericht en doorverkocht.
Dhr. van Kersbergen begon zijn carrière in 1988 bij Shell en werkte als bedrijfsingenieur op boorlocatie op olieboorplatformen op zee, en vervulde verschillende functies in Schotland, Londen, Duitsland en Syrië. Dhr. Constant begon zijn carrière bij ELF (nu TOTAL) als reservoiringenieur verantwoordelijk voor diverse Britse activa. Beiden kwamen later bij Premier Oil te werken op het Yetagun-veld op zee nabij Myanmar.
In 2001 sloegen ze de handen ineen en richtten het consultancybedrijf Horizon Energy Partners op, gespecialiseerd in de ondergrondse sector. Toen ze in 2008 de zaak verkochten aan SGS hadden ze 100 personeelsleden en partners in dienst met kantoren in Den Haag, Aberdeen, Abuja en Kuala Lumpur.
In 2006 richtte het paar Oyster Energy op, een mede-investeringsbedrijf voor gasactiva in de Nederlandse sector van de Noordzee. Deze onderneming werd in 2009 verkocht aan Elko Energy. http://www.thesunrisegroup.nl

Sunrise Energy Group

CONTACT: Neem voor meer informatie contact op met Gayle Nicol, The BIGPartnershiptel. +44(0)1224-615019, e-mail
gayle.nicol@bigpartnership.co.uk