Gemeente Enschede

Gratis met de bus

Brief voor Enschedeërs van 70 jaar en ouder

Komende week ontvangen Enschedeërs van 70 jaar en ouder een brief met een aanvraagformulier waarmee de pas voor gratis openbaar vervoer in Enschede kan worden aangevraagd. Inwoners die het formulier ingevuld terugsturen ontvangen de pas binnen twee weken thuis.

Met de speciale pas en een geldig identiteitsbewijs kunnen inwoners die ouder zijn dan 70 jaar na 1 juli binnen Enschede gratis met de bus reizen. Het gratis reizen geldt voor ritten binnen de gemeentegrens op alle lijnen van Connexxion op werkdagen vanaf 9.00 uur 's ochtends. In het weekend geldt de pas de gehele dag.

110608_plaatje_bij_pb.jpg

Belangrijk
Het gemeentebestuur vindt het belangrijk iedereen de kans te bieden betrokken te blijven bij de samenleving en de stad. Het gratis busvervoer kan daaraan ook bijdragen. Daarbij is nadrukkelijk ook gedacht aan de minder mobiele Enschedeërs; sinds het begin van dit jaar zijn alle honderd Enschedese bussen van Connexxion uitgerust met een rolstoelvriendelijke treeplank waardoor de bussen nog beter toegankelijk zijn voor reizigers in een rolstoel.

Kijk op www.enschede.nl/ov70 voor meer informatie.