Gemeente Echt-Susteren


Druk bezochte netwerkbijeenkomst voor bedrijven in gemeentehuis gemeentehuis

Bijna 100 bedrijven hebben vorige week netwerkbijeenkomst in het gemeentehuis bezocht. De bijeenkomst was een initiatief van de Gemeente Echt-Susteren, de Rabobank Roermond-Echt en de
Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV (OML).

Â

Directeur Tilman Schreurs benadrukte in zijn toespraak de rol van intermediair van de OML ten aanzien van bedrijventerreinen in het centrum van de provincie. Dhr. Wilbers van de Rabobank gaf aan dat, in tegenstelling tot de heersende opvatting, het verkrijgen van bedrijfsmiddelen en kredieten voor bedrijven in de crisisperiode niet duurder is geworden. Burgemeester Akkermans vertelde over het belang van de samenwerking voor bedrijven in onze regio en wees op de belangrijke taak van de OML daarin. Hij stipte ook de samenwerking en ontwikkelingen op kennisgebied aan in Brainport 2020 voor het gebied Zuid-Oost Nederland. Verder bracht hij met name de ontwikkelingen in twee âverdienkamersââ, oftewel het Bovenregionaal Bedrijventerrein Sint Joost en de herstructurering van Handelsterrein De Wolfskoul in Susteren onder de aandacht van de toehoorders.

Â

Succes!

De deelnemers karakteriseerden de bijeenkomst als zeer geslaagd, waarbij de nodige onderlinge contacten werden gelegd en die ook wethouder Economische Zaken Jac Dijcks en bedrijvencontactfuntionaris Chrit Coenen tot grote tevredenheid stemden. Bijgevoegde foto geeft een impressie van de bijeenkomst waarop de burgemeester in gesprek is met een aantal ondernemers uit Echt-Susteren.

Â