Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.20 uur

Utrecht, 08-06-2011

Gewapende woningoverval

DE MEERN Maandagavond 6 juni hebben twee mannen een gewapende woningoverval gepleegd. De politie is op zoek naar getuigen.

Op maandagavond omstreeks 23.15 uur werd er op de Rotte een gewapende woningoverval gepleegd. Op het moment van de overval waren twee vrouwen in de woning aanwezig. Twee mannen belden aan en zijn het huis binnen gedrongen. De overvallers hebben sieraden en een nog onbekend geldbedrag buitgemaakt. De vrouwen raakten niet gewond.

Signalement verdachte 1:


- man


- 1.70-1.75 meter


- fors/stevig postuur


- donkerkleurige muts of pet


- donkerkleurig sportjack


- donkerkleurige sporttas

Signalement verdachte 2:


- man


- 1.75-1.80 meter


- normaal postuur

De politie is op zoek naar getuigen. Het is niet uitgesloten dat er een voorverkenning heeft plaatsgevonden, dus heeft u de afgelopen tijd iets verdachts gezien in de buurt van de woning, zoals voertuigen of personen, neemt u dan contact op. Ook als u rond het tijdstip van de woningoverval iets verdachts heeft gezien in de omgeving van de woning, neemt u dan contact op met de politie. Tevens vraagt de politie omwonenden extra alert te zijn op spullen die in de omgeving aangetroffen kunnen worden, die mogelijk iets met de overval te maken hebben. U kunt contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Strooptocht

UTRECHT Twee mannen werden op dinsdagmiddag aangehouden, omdat zij goederen hadden gestolen uit een universiteitsgebouw.

Op dinsdagmiddag kwamen meerdere meldingen binnen van diefstallen van goederen uit een universiteitsgebouw op de Uithof, gepleegd door mannen die zich verplaatsten in een auto met een Pools kenteken. Agenten keken in de omgeving uit naar het voertuig en troffen het, zonder inzittenden, aan op de Leuvenlaan. In de auto lagen gestolen goederen, onder andere laptops, portemonnees en telefoons. Agenten hielden onopvallend het voertuig in de gaten en omstreeks 14.10 uur kwamen er twee mannen bij het voertuig. Deze mannen, 22-jaar uit Den Haag en 28 jaar uit Rotterdam, werden door de agenten direct aangehouden. De twee mannen zijn in verzekering gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Van de diefstallen zijn in ieder geval vier aangiftes gedaan, mogelijk worden dit er nog meer.

Aanranding

UTRECHT Op dinsdagavond werd een vrouw bij haar borsten gegrepen tijdens het hardlopen. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 20.00 uur was een vrouw aan het hardlopen. Op het moment dat de 24-jarige vrouw uit Utrecht vanaf de Tamboersdijk via het voetpad van de Krommerijn liep, werd zij ter hoogte van het tunneltje door een man bij haar borsten gegrepen. Ze gaf de man een elleboogstoot en begon te gillen. Op dat moment ging de man er vandoor.

Signalement:


- blanke man


- 18-24 jaar


- normaal postuur


- donker kort haar met bakkebaarden


- donker T-shirt


- licht trainingspak, waarvan de jas om zijn middel geknoopt

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Op dinsdagavond werd een man aangehouden, omdat hij een fiets had gestolen.

Rond 23.30 uur kreeg de politie een melding dat een man een fiets aan het stelen was op de Boterstraat. Agenten keken in de omgeving uit naar hem en op de Lijnmarkt zagen zij een man fietsen, die voldeed aan het opgegeven signalement. Agenten gingen achter hem aan en ze konden de 47-jarige man uit Utrecht aanhouden op de Oudegracht. Op het bureau bleek dat de hij gesignaleerd stond en nog drie dagen moest zitten. De fiets waarop de verdachte reed is in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

UTRECHT In de nacht van dinsdag op woensdag werd een man aangehouden, omdat hij reed onder invloed van alcohol.

De politie zag omstreeks 00.20 uur een auto rijden met gedoofde verlichting. De bestuurder werd staande gehouden en moest blazen. De man had teveel gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse op het bureau wees 610 ug/l uit. Het rijbewijs van de 49-jarige man uit Kortenhoef werd ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Greep uit kassa

UTRECHT Op dinsdagavond heeft een man een greep uit de kassa gedaan bij een horecagelegenheid. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie een melding dat een man een greep uit de kassa had gedaan in een horecagelegenheid aan de Croeselaan. De verdachte was vervolgens vertrokken op een fiets in de richting van de Jaarbeurs. Bij het Brederoplein is hij linksaf geslagen.

Signalement:


- getinte man


- 25 jaar


- 1.70 meter


- normaal postuur


- kort zwart krullend haar


- grijs vest met een blauwe spijkerbroek


- oude fiets

De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Motoragent breekt enkel

UTRECHT Een motoragent van politie Utrecht is dinsdagmiddag gewond geraakt. Na onderzoek bleek dat hij zijn enkel had gebroken.

Op dinsdag 7 juni omstreeks 16.40 uur zag de motoragent, samen met een collega motoragent, een 19-jarige Utrechter, die zonder helm en rijbewijs op een motorfiets over de Jaap Edendreef reed. Bij het zien van de motoragenten, reed de Utrechter het trottoir op. De motoragenten reden ook het trottoir op in een poging hem te doen stoppen. De Utrechter gaf echter gas en reed tegen het voorwiel van de motoragent aan, die ten val kwam, waarbij hij de dienstmotor op zijn been/enkel kreeg. De andere motoragent zette opnieuw de achtervolging in. De vluchtende Utrechter kwam vermoedelijk door zijn hoge snelheid op het fietspad in het park tussen de Albert Schweitzerdreef en de Brandenburchdreef, ten val. Hij rende weg, maar werd uiteindelijk toch aangehouden. De Utrechter is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor en zijn motorfiets is in beslag genomen.

Mannen aangehouden

UTRECHT Twee mannen van 31 en 34 jaar uit Utrecht zijn dinsdagmiddag aangehouden.

De twee kregen het op dinsdag 7 juni omstreeks 12.00 uur met elkaar aan de stok op de Vleutensebaan, waarop de politie ter plaatse kwam. Er waren klappen over en weer gevallen, hadden elkaar uitgescholden en elkaar bedreigd. Bovendien had de 31-jarige Utrechter met een ijzeren paal een deuk geslagen in de auto van de 34-jarige Utrechter. Om duidelijkheid te krijgen wat er is gebeurd, werd het tweetal voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Mogelijk dat problemen in de relationele sfeer ten grondslag liggen aan het incident.

Achtervolging gestolen motor; opzittenden ontkomen

UTRECHT Twee opzittenden op een gestolen motor wisten dinsdagavond uit handen van de politie te blijven.

Politiemensen zagen dinsdag 7 juni omstreeks 21.20 uur een motorfiets rijden over de Verlengde Vleutenseweg. Toen zij de bestuurder wilden controleren, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Na verificatie van het kenteken bleek dat de motor als gestolen stond gesignaleerd. Er volgde een achtervolging door Utrecht, waarbij de motorrijder echter zo hard reed, dat hij uit het zicht verdween. Uiteindelijk werd de achtergelaten motorfiets aangetroffen langs het fietspad ter hoogte van de Sjanghangdreef. De twee opzittenden werden echter niet meer aangetroffen. Een diensthond zocht de omgeving nog af, maar vond het tweetal niet. Wel werden twee helmen en handschoenen gevonden. De motorfiets, helmen en handschoenen zijn in beslag genomen. Het onderzoek naar het tweetal wordt voortgezet.

Man aangehouden

UTRECHT Een 30-jarige man uit Utrecht is dinsdagvond aangehouden.

De man wordt verdacht van mishandeling. Op dinsdag 7 juni omstreeks 20.20 uur werd de politie gevraagd te komen naar een adres op de Laan van Chartroise. Daar had een 56-jarige man uit Woerden aangebeld met een bebloed hoofd. Die vertelde, dat hij was geslagen en gestompt door de 30-jarige Utrechter, die even verderop in de Laan van Chartroise moest wonen. De gewonde man werd door ambulancepersoneel behandeld en een hoofdwond werd gehecht. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Politiemensen gingen naar de aangewezen woning en hielden daar de Utrechter aan. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Het motief voor de mishandeling is nog niet duidelijk.