DBC Onderhoud

Verslag implementatiebijeenkomst DOT op 16 mei 2011 07-06-2011 14:50

Verslag implementatiebijeenkomst DOT op 16 mei 2011 Het plan âDBCâs op weg naar Transparantieâ (DOT) wordt op 1 januari 2012 ingevoerd. In de aanloop naar deze datum zijn in de ziekenhuizen en zelfstandige klinieken tal van voorbereidende activiteiten nodig. Om hierbij te ondersteunen, hield DBC-Onderhoud op 16 mei 2011 een speciale bijeenkomst over de implementatie van DOT.

Â

De bijeenkomst was specifiek gericht op degenen die zich in binnen de eigen zorginstelling actief bezighouden met de implementatie van DOT. De bijeenkomst bestond uit een plenair deel, waarin het kader van DOT nog eens uiteengezet werd door het Ministerie van VWS en de NZa, en een drietal vervolgsessies.

Â

Klik hier voor de presentaties van VWS en de NZa.

Â

Tijdens de vervolgsessie over de technische aspecten van de implementatie werd vooral aandacht besteed aan ICT-themaâs, het faciliteren van het registratieproces, het werken met de grouper en schaduwdraaien. U kunt de bij deze sessie horende presentatie hier downloaden.

Â

Een andere vervolgsessie ging vooral in op functionele en organisatorische aspecten van DOT. De bijbehorende presentatie vindt u hier.

Â

De derde sessie legde de focus op de concrete situatie in 2012, als DOT eenmaal ingevoerd is. Tijdens deze laatste sessie werd vooral veel aandacht besteed aan de omgang met overlooop-DBCâs. Klik hier voor de presentatie.

Â

Van de bijeenkomst is een verslag gemaakt waarin alle inhoudelijke thema's de revue passeren. Het verslag bevat onder meer een checklist voor de implementatie van DOT in de eigen organisatie. U kunt het verslag hier downloaden.