Creatieve broedplaatsen in Haarlem krijgen steeds meer vorm.

Persbericht van Gemeente Haarlem

Haarlem, 8 juni 2011 - Betaalbare huisvesting op inspirerende locaties, is een van de belangrijkste behoeften van startende creatieve bedrijven. De gemeente Haarlem, projectontwikkelaars en corporaties proberen steeds vaker tijdelijk leegstaande panden ter beschikking te stellen aan startende ondernemers. Zij worden daarin gesteund door het project Kansen voor West van de Europese Unie. En met succes; want er zijn in Haarlem inmiddels meerdere panden (tijdelijk) ter beschikking gekomen voor de kleine startende ondernemer.

De Gonnet 26 is een voorbeeld van zo'n succes verhaal. Gonnet26 is een bedrijfsverzamelterrein voor creatieve bedrijven op het gebied van architectuur, communicatie & marketing, events, film & fotografie, grafisch ontwerp, kunst & illustratie, multimedia en muziek. Omdat deze bedrijven zich hier kunnen ontwikkelen en samenwerkingsverbanden kunnen aangaan, wordt het een broedplaats genoemd. Haarlem telt meerdere broedplaatsen.

Naast creatieve bedrijven, zijn in het hoofdgebouw ook de projecten van het programma "Nieuwe Energie op de creatieve as" gevestigd. Dit zijn onder andere leerwerkbedrijf GNR8 van Inholland, Netwerk023 en de adviseurs van Syntens. Daarnaast is er een gemeenschappelijke ruimte "de Hotspot Gonnet26".

Gonnet26 begint steeds meer een eigen gezicht te krijgen. Zo zijn er al veel samenwerkingsverbanden ontstaan tussen de verschillende bedrijven en heeft Gonnet26 haar eigen huisstijl. Deze is onder andere te bewonderen door middel van een bord op het dak en een duidelijke bewegwijzering. Bij zo'n uniek succesvol project mag een eigen website natuurlijk niet ontbreken en op woensdag 15 juni 2011 wordt daarom de website www.gonnet26.nl gelanceerd. Bedrijven in en buiten de regio Haarlem kunnen hier terecht voor allerlei zakelijke creatieve communicatie uitingen.

De lancering van de website en daarmee de echte start van Gonnet26, zal in de vorm van een presentatie, dankwoord naar de betrokken partijen en aansluitend een BBQ en borrel gevierd worden. U als pers bent van harte uitgenodigd om bij dit heugelijke feit aanwezig te zijn. Zie hiervoor "

Razende Robot Reporter