Gemeente Barneveld


Burgernet in Barneveld

Zaterdag 4 juni is om 19.55 uur Burgernet ingezet om een verwarde man te zoeken. Al snel is de politie gebeld door diverse deelnemers die de man in het centrum van Barneveld hadden gezien. Tien minuten nadat de actie was gestart werd de man in het centrum aangetroffen en naar huis gebracht. In totaal zijn 1689 deelnemers van Burgernet in Barneveld benaderd met deze actie.

Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente.

De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement. Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Zo kunt u direct behulpzaam zijn bij de opsporing van bijvoorbeeld dader(s), een voertuig of een vermist kind.

Burgernet is ook beschikbaar in de gemeente Barneveld. In onze gemeente nemen inmiddels enkele duizenden mensen deel aan Burgernet. U kunt zich altijd aanmelden voor Burgernet via de website van Burgernet, www.burgernet.nl. Ook kunt u contact opnemen met projectbureau Burgernet Gelderland Midden. Het projectbureau is telefonisch bereikbaar tijdens kantooruren op telefoonnummer (026) 376 31 36 of 026- 376 31 35. U kunt ook een e-mail sturen naar burgernet@gelderland-midden.politie.nl.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl