Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.40 uur

Utrecht, 08-06-2011

Vier mannen aangehouden

AMERSFOORT De politie hield dinsdagavond drie mannen aan op verdenking van mishandeling van een man. Een andere man werd aangehouden voor vernieling.

Het 19-jarige slachtoffer uit Amersfoort verklaarde dat hij omstreeks 21.30 uur werd mishandeld door drie mannen aan de Hof der Kolommen omdat hij een laptop gestolen zou hebben. Hij werd door de mannen geslagen en zijn pet werd afgepakt. Hierna werd hij in een vijver gegooid, waarna de drie ervandoor gingen. De politie ging in de omgeving op zoek naar de verdachten en troffen twee mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Een 22-jarige man afkomstig uit Emmen en een 25-jarige man afkomstig uit Amersfoort werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. De derde verdachte werd niet aangetroffen.

Later die avond, omstreeks 23.10 uur, kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Hilder. Agenten gingen direct ter plaatse en oplettende getuigen vertelden dat er twee mannen meerdere autospiegels vernield hadden. Op Het Hofslot trof de politie een groep mannen aan. Eén van de mannen, 22 jaar en afkomstig uit Almere, voldeed aan het signalement van de derde verdachte die eerder die avond betrokken was bij de mishandeling van de 19-jarige jongen. Hierop werd de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ook een 22-jarige man afkomstig uit Amersfoort werd aangehouden ter zake vernieling en meegenomen naar het bureau. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.