Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


Origineel EHEC vrij verklaring opvragen bij nVWA

Op verzoek van Frugi Venta zal vanaf vandaag zal ook een originele versie van de officiële overheidsverklaring (geen EHEC aangetroffen op NL product) bij de nVWA opgevraagd kunnen worden. Wij hebben vernomen dat dit m.n. door afnemers in het Midden Oosten vereist wordt.

De verklaring is verkrijgbaar in 7 talen en kunt u ook downloaden van de website van de nVWA (www.vwa.nl ) en in het dossier EHEC op deze website.

De originele verklaringen kunnen door de nVWA opgestuurd worden, maar ook opgehaald worden op het kantoor van de nVWA in Utrecht. Adres: Catharijnesingel 59 te Utrecht.
Aanvragen hiervoor kunnen telefonisch en per mail ingediend worden (gegevens worden nog bekend gemaakt). De originele verklaringen (met stempel en handtekening) zijn waarschijnlijk aan het eind van de middag gereed.

Zodra de verklaringen gereed zijn en de contactgegevens (telefoonnummer/mail) van de nVWA bekend zijn, wordt door de nVWA contact met Frugi Venta opgenomen en zullen wij u hierover verder informeren. Gaat u s.v.p. hierover niet zelf alvast contact opnemen met de nVWA.
Wilt u worden toegevoegd aan onze mailinglijst? Meld u aan via info@frugiventa.nl

Rusland
Staatsecretaris Bleker voert vanochtend overleg in Rusland. Een van de agendapunten is de vermelding van "harvested before 15 April 2011". Nederland zal Rusland bevestiging vragen over de werkwijze van deze vermelding op eventueel het fyto certificaat.

Wij hopen u hierover z.s.m. verder te kunnen informeren.