Politie Groningen

Twee aanhoudingen voor betrokkenheid bij vier berovingen

Groningen/Waterhuizen, 08-06-2011 o De politie heeft dinsdag een 27-jarige man uit Scheemda en een 25-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De man wordt ervan verdacht tussen februari en mei vier straatroven te hebben gepleegd. De vrouw wordt verdacht van het delen in de buit en het doorverkopen van gestolen goederen. Beiden zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Straatroven

Op 3 februari werd een 30-jarige inwoner van Groningen bij een tunneltje op de Lodewijkstraat beroofd. Op 7 april werd in een steegje nabij de Reitemakersrijge in Groningen een 22-jarige Stadjer beroofd. Deze beide slachtoffers werden van achteren vastgepakt door twee mannen. Het Roofcoördinatieteam van de politie is nog op zoek naar die tweede man.

Een 45-jarige vrouw uit Groningen werd op 11 mei aan de Eemsgolaan beroofd. Zij werd al fietsend gepasseerd door een man op een fiets die haar tas weggriste. Op 21 mei werd op de Winschoterweg in Waterhuizen een 32-jarige man beroofd. Ook hij was op de fiets en werd beroofd door een man die met zijn fiets de weg versperde. Dit slachtoffer wist zijn afgenomen telefoon weer terug te pakken.

Omstandigheden

Alle straatroven vonden s avonds laat of s nachts plaats. In alle gevallen werden de slachtoffers bedreigd met een vuurwapen. Bij de straatroven werden geld, portemonnees en telefoons buit gemaakt. Een deel van de buit werd vervolgens verkocht.