Oranjefonds



Kinderen maken Muziek

Op 17 mei 2011 werd het initiatief Kinderen maken muziek gelanceerd tijdens de 40e verjaardag van Prinses Máxima. Zij wilde op haar verjaardag een cadeau geven aan de kinderen van Nederland.

Het is op haar initiatief dat het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Oranje Fonds bij elkaar zijn gebracht om duizenden kinderen een muziekinstrument te leren bespelen in groepsverband.

Prinses Máxima benadrukte in haar toespraak dat muziek zorgt voor plezier en ontwikkelingskansen bij kinderen. Dit heeft zij regelmatig mogen ervaren tijdens haar bezoeken aan organisaties in het hele land. Elke keer zag ik: het plezier spat er vanaf.

Het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Oranje Fonds hebben sinds de lancering hard gewerkt om het initiatief vorm te geven. Wij zijn dan ook blij dat we gestalte kunnen geven aan Máximas wens: duizenden kinderen in Nederland een muziekinstrument laten bespelen.

Kinderen Maken Muziek heeft als doel dat zoveel mogelijk kinderen een muziekinstrument leren bespelen en samen muziek maken. Samen muziek maken stimuleert de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden. Op minimaal 25 plaatsen in Nederland willen wij Kinderen Maken Muziek starten.

Kinderen maken Muziek is een initiatief van het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Meer weten?
Meer informatie, richtlijnen, criteria en een aanvraagformulier vindt u op: www.kinderenmakenmuziek.nl

>