FNV KIEM

FNV KIEM wil NDC-werknemers aan ander werk helpen

woensdag 08 juni 2011

FNV KIEM gaat zijn uiterste best doen om leden die door uitgeverij NDC ontslagen worden snel aan ander werk te helpen. Dat is nodig nu NDC heeft aangekondigd dat er 100 werknemers zullen worden ontslagen.

Het geplande overleg dat FNV KIEM, CNV Media en de NVJ op 16 juni met de directie van NDC zouden hebben over een nieuw sociaal plan, zal nu in het teken staan van de aangekondigde ontslagen.

Van Werk naar Werk
"Door gebruik te maken van outplacement bureaus die in bezit zijn van concrete vacatures in het noorden, moet het mogelijk zijn om medewerkers van NDC op korte termijn aan ander werk te helpen", zegt bestuurder Anne Jan de Graaf van FNV KIEM. "Laat het wel duidelijk zijn dat het gaat om werk buiten de sector uitgeverijen en drukkerijen. Mensen zullen dus heel ander werk moeten accepteren. Ze zullen bijvoorbeeld moeten overstappen van de drukkerij naar een baan in de zorg."

In een nieuw sociaal plan, waarover nog wordt onderhandeld, willen de bonden een regeling laten opnemen dat met ontslag bedreigde werknemers via een `Van Werk naar Werkproject' aan ander werk moeten worden geholpen. Dat is met de leden afgesproken. In de ontstane situatie willen de bonden de daad bij het woord voegen.

Verzet
FNV KIEM, CNV Media en de NVJ praten met de directie van NDC al maanden over een nieuw sociaal plan. NDC heeft zich steeds verzet tegen de voorstellen van de bonden. Het oude sociaal plan verliep op 1 januari van dit jaar.