Gemeente Aalsmeer

bacteriën gemeten bij het Surfeiland

Verhoogde concentratie bacteriën gemeten bij het Surfeiland

De provincie Noord-Holland heeft vandaag (8 juni 2011) een waarschuwing afgegeven dat er een verhoogde concentratie bacteriën is gevonden in de Westeinderplas bij het Surfeiland (Vrouwentroost). Voor de duidelijkheid het gaat hier niet om de EHEC bacterie.

Bij een waarschuwing is er een gering gezondheidsrisico. Vooral kwetsbare groepen (jonge kinderen, oudere mensen) wordt afgeraden te gaan zwemmen. Behoort u niet tot die groepen, dan kan zwemmen geen kwaad, zolang u geen water binnenkrijgt.

De gemeente heeft woensdag 8 juni waarschuwingsborden geplaatst om recreanten hierop te wijzen.

De provincie Noord-Holland controleert in de zomermaanden zwemlocaties op veiligheid en waterkwaliteit. Als er gevaar is voor de volksgezondheid, waarschuwt zij de gemeente.

Voor meer informatie over de kwaliteit van het zwemwater kunt u contact opnemen met de provincie Noord-Holland, via de zwemwatertelefoon, tel: 0800-998 6734. Ook kunt u kijken op website van de provincie: www.noord-holland.nl/web/Actueel/Nieuws/Artikel/Zwemwaterkwaliteit.htm. Deze webpagina van de provincie wordt dagelijks geactualiseerd. Op de website van de provincie kunt u ook doorklikken naar de zwemwaterkaart. Hier kunt u ook allerlei informatie vinden over het zwemwater.