Unie van Waterschappen

Werken in water heeft de toekomst

Waterschappen zijn aantrekkelijke werkgevers, zo blijkt uit het Intermediair Imago Onderzoek 2011, dat vandaag is gepresenteerd. In de non-profit sector staan de waterschappen op nummer 2, na de politie.

De ondervraagde hoogopgeleide starters vinden het werk van de waterschappen maatschappelijk nuttig, veelzijdig, spannend, en interessant. De watersector is innovatief en internationaal en biedt tal van carrièrekansen.

Grote expertise op watergebied

Ruim 10.000 Nederlandse professionals werken met hart en ziel bij de waterschappen. Ons land staat wereldwijd bekend om de grote expertise op het gebied van water. Het watervraagstuk is het issue voor de komende decennia. Van de schaarste van zoet water, wereldwijde goede sanitatie tot de stijging van de zeespiegel.

Veel aandacht voor goed personeelsbeleid

Waterschappers zijn voortdurend op zoek naar nieuwe, betere manieren om water te zuiveren, te bedwingen en te verdelen. Om ook in de toekomst gedreven starters en professionals perspectief te kunnen bieden is er bij de waterschappen veel aandacht voor goed personeelsbeleid.

Nieuwe werknemers zijn positief

De nieuwe werknemers bij de waterschappen zijn positief. Ze voelen verbondenheid met het thema water en prijzen het maatschappelijk relevante werk, de vrijheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, de open en collegiale sfeer, de dynamiek van het werk, de goede arbeidsvoorwaarden en de diversiteit aan functies en specialismen.

Watersector biedt volop kansen

Werken in water is niet alleen weggelegd voor technici, zoals ingenieurs, milieukundigen of procestechnologen. Ook voor professionals op het gebied van bijvoorbeeld bedrijfskunde, ICT, economie of communicatie biedt de watersector volop kansen.

In de lift

De populariteit van de waterschappen zit in de lift na een 4e plaats vorig jaar. Aan het Intermediair Imago Onderzoek 2011, dat in opdracht van VNU Media is uitgevoerd door onderzoeksbureau Synnovate, hebben ruim 3.300 hoogopgeleiden met maximaal 10 jaar werkervaring meegewerkt. De gemiddelde leeftijd van de respondenten is 29 jaar.