Belgische Federale Overheid



Digitale agenda voor Europa: België scoort goed

Datum: 08 juni 2011

Een jaar na de invoering van de Digitale Agenda voor Europa heeft de Europese Commissie een scorebord gepubliceerd met de prestaties van de Europese Unie en haar lidstaten bij het verwezenlijken van de doelstellingen die zijn overeengekomen in die Digitale Agenda. Met deze Digitale Agenda wil Europa de toegang tot internet voor iedereen bevorderen, de digitale economie ontwikkelen en aan iedereen de voordelen van de digitale revolutie aanbieden.

De resultaten zijn opgesplitst in vier sectoren: breedband, internetgebruik, e-government en ontwikkelingen op het gebied van regelgeving in de telecommunicatiesector.

Globaal gezien liggen de resultaten van België boven het gemiddelde, met name wat betreft breedband, internetgebruik en onlinediensten voor burgers. Toch moet een inspanning worden geleverd op het vlak van telecomreglementering en e-government voor de zakenwereld.

Meer informatie over de Digitale Agenda en de resultaten ervan vindt u op de website van de Europese Unie Externe link . ';