Politie Twente

Mishandeling, politie zoekt getuigen Oldenzaal
Een 21-jarige man uit Enschede is Hemelvaartsdag, donderdag 2 juni, tussen 19.45 en 20.15 uur mishandeld op een parkeerplaats aan de Oude Almeloseweg (in het recreatiegebied Hulsbeek) door een groepje van vijf jongens.

De man werd meerdere malen geslagen, onder meer tegen zijn hoofd. Hij heeft dusdanige verwondingen, dat hij zich onder behandeling moest stellen van een dokter en tandarts. Van één van de jongens gaf het slachtoffer het volgende signalement:


- Licht getint, mogelijk uit Syrië of Turkije
- Kort donker haar

- Kleiner dan 1.75 m.

- Ongeveer 17 tot 19 jaar
- Droeg een geel shirt met de naam 'Brasil' erop en een korte broek

De 21-jarige is ter plaatse geholpen door een man uit Enschede. Politie Twente wil graag met deze man in contact komen. Ook is de politie op zoek naar mensen die Hemelvaartsdag iets hebben gezien van deze mishandeling of de jongen herkennen aan het opgegeven signalement. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Oldenzaal 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011052229)

Zonder rijbewijs en dronken in de auto Enschede
Politie Twente heeft in de vroege ochtend van woensdag 8 juni een 26-jarige man uit Enschede aangehouden, die zonder geldig rijbewijs en zwaar onder invloed van alcohol een auto bestuurd had.

Omstreeks 04.20 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding aan de Willem de Clercqstraat. Ter plaatse troffen zij een auto aan die tegen een geparkeerd staande auto gereden was. De bestuurder was niet meer aanwezig. Beide auto's hadden flinke schade. Omwonenden verklaarden dat de bestuurder dronken was en zich in een woning aan de Pathmosstraat bevond. De agenten gingen naar de betreffende woning en troffen de 26-jarige verdachte aan. De man was onvast ter been en slecht aanspreekbaar en verklaarde dat hij inderdaad had gereden. De 26-jarige is overgebracht naar het bureau, waar de ademanalyse 2,87 promille aangaf. De man bleek geen geldig rijbewijs te hebben en was al eens aangehouden voor rijden op een bromfiets onder invloed van alcohol. Processen-verbaal zijn opgemaakt voor rijden onder invloed, rijden zonder geldig rijbewijs en verlaten plaats ongeval. (2011053811)

Hennepplantage ontmanteld

Enschede

Naar aanleiding van een onderzoek werd dinsdag 7 juni omstreeks 10.45 uur een inwerking zijnde hennepkwekerij in een woning aan de Dr. Van Damstraat aangetroffen.

Op de eerste verdieping en op de zolderverdieping werden in totaal 3 hennepkweekruimtes aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt, waarbij een gevaarlijke situatie was ontstaan.

In opdracht van de officier van Justitie werden de 924 planten in beslaggenomen en vernietigd. Tegen de bewoner, een 32-jarige man, zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2011053571)

Wielrenner gewond
Holten
Een 47-jarige wielrenner uit Almelo is dinsdag 7 juni gewond geraakt, toen hij op de Borkeldsweg in botsing kwam met een auto.

De wielrenner kwam van de Pannenweg en zou, volgens de automobilist, een 55-jarige man uit Rijssen, de binnenbocht hebben genomen. De 55-jarige man kon een aanrijding niet voorkomen. De wielrenner is met onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011053551)

Man rijdt op verkeersregelaar in Enschede
Een 73-jarige man uit Enschede is dinsdag 7 juni aangehouden, omdat hij een verkeersregelaar had aangereden en daarna was weggereden.

In verband met werkzaamheden aan de weg, regelde het slachtoffer, een 50-jarige man uit Wierden, met fluorescerende kleding aan, het verkeer op de kruising Deurningerstraat / Zaanstraat. De 73-jarige reed omstreeks 13.00 uur op de Deurningerstraat, achteraan in een rij wachtende auto's. Hij reed aan de linkerkant uit de rij en passeerde deze. Voor aan de rij gaf de verkeersregelaar de 73-jarige een stopteken, waar hij aan voldeed. Vervolgens ontstond een meningsverschil, waarna de 73-jarige doorreed. Hij raakt hierbij de verkeersregelaar, die op de motorkap terecht kwam. De 73-jarige man reed vervolgens door. Na onderzoek kon de man op zijn woonadres worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. De verkeersregelaar is licht gewond aan zijn been. (2011053557)

Man valt 5 meter naar beneden
Rijssen
Een 53-jarige man uit Losser is woensdag 8 juni omstreeks 07.45 uur aan de Molendijk-Noord gewond geraakt, toen hij bij werkzaamheden in de nieuwe spoortunnel in een gat gleed en circa 5 meter naar beneden viel.

De man was aan het werk in de nieuwe spoortunnel en had de afdekking van een gat weggehaald voor werkzaamheden. Hierbij is hij uitgegleden en in het gat gevallen. Hij viel circa 5 meter naar beneden en kwam in de onderliggende onderhoudstunnel terecht. Brandweer- en ambulancepersoneel hebben de man, die aanspreekbaar was, via ladders naar boven gehaald. De man is met onbekend letsel naar een ziekenhuis is gebracht. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in. (2011053834)

Fietser en bromfietser in botsing Almelo
Een 16-jarige bromfietser uit Almelo is dinsdag 7 juni gewond geraakt bij een botsing met een 15-jarige fietser uit Almelo.

De 15-jarige fietser uit Almelo reed over de Wierdensestraat. Hij haalde twee andere fietsers in en kwam in botsing met de 16-jarige bromfietser, die uit tegenovergestelde richting kwam. De bromfietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De fietser bleef ongedeerd. (2011053534)

Verkeerscontroles
Beuningen en Hof van Twente
Op dinsdag 7 juni vond op de Denekamperstraat in Beuningen een grootscheepse verkeerscontrole plaats.

Van 13.00 tot 21.00 uur werd door de Politie Twente in samenwerking met de belastingdienst en Team Autobelasting, een door de belasting ingesteld team specifiek voor alle belastingen ten aanzien van motorrijtuigen, controle gehouden. Door de politie werden 27 bekeuringen uitgereikt onder anderen voor; defecte verlichting, niet handsfree bellen, geen rijbewijs, niet dragen gordel, defecte uitlaat, verlopen APK, niet verzekerd en niet dragen helm. Verder werd er door de deurwaarder 4 auto's afgesleept en werd er voor bijna 550.000 euro aan beslag gelegd. Het Team autobelasting, bekeurde vier keer voor BPM en 2 keer voor onjuist gebruik handelaars kenteken.

Op de Rijssensestraat, de Bornsestraat, Goorsestraat en Deldensestraat, allen in de Hof van Twente,werd tussen 15.00 en 22.00 uur controles uitgevoerd door de politie. In totaal werden er 36 bekeuringen uitgeschreven onder anderen voor niet handsfree bellen; niet dragen autogordel en het overschrijden van de maximum snelheid. (2011053730 - 2011053888)

Snelheidcontroles
Hengelo en Goor
Dinsdag 7 juni werd zowel in Hengelo als in Goor snelheidcontroles gehouden in een 30 km - zone.

Op de Mozartlaan te Hengelo werd van 08.40 tot 12.10 uur een snelheidcontrole gehouden. Hier werden in totaal 367 bestuurders gecontroleerd waarvan er 99 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/u. 's Middags werd er van 13.39 tot 15.40 uur op de Diepenheimseweg te Goor gecontroleerd. Hier werden 493 bestuurders gecontroleerd waarvan 133 de snelheidslimiet overtraden. De hoogste snelheid bedroeg hier 63 km/u. De overtreders kunnen binnenkort een acceptgirokaart verwachten (2011053675/.2011053693.)

Winkeldieven opgepakt
Enschede
Op maandag 6 juni vond er 'middags omstreeks 15.00 uur een winkeldiefstal plaats in een winkel aan de Haverstraatpassage.

De benadeelde winkelier deed aangifte en kon een goed signalement geven van de twee daders. De politie stelde een onderzoek in. Hieruit kwamen twee verdachten naar voren, een 31-jarige man uit Almelo en een 20-jarige vrouw uit Almelo. Zij mochten met toestemming van de Officier van Justitie buiten heterdaad worden aangehouden. Dinsdag 7 juni omstreeks 18.30 uur werden de 2 verdachten te Almelo aangehouden. Beiden bekenden de winkeldiefstal. De man en de vrouw werden inverzekering gesteld. Tegen hen zal proces-verbaal opgemaakt worden. (2011053291.)

Fietsendief aangehouden
Borne
Op dinsdag 7 juni omstreeks 13.00 uur controleerden agenten een fietser op de Weerselosestraat.

Tijdens de controle bleek dat de fiets gestolen was. De man, een 30-jarige man uit Almelo, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Hengelo. De man bekende twee fietsendiefstallen. De man is voor verder onderzoek ingesloten. Er zal proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt. (2011.053529)

Diefstal steigermateriaal
Bornerbroek
In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 juni werd omstreeks 01.00 uur op de Ossestraat te Bornerbroek een auto met aanhanger gecontroleerd waarin zich steigermateriaal bevond.

De bestuurder en bijrijder gaven aan de zij het steigermateriaal gevonden hadden tijdens het vissen in De Regge te Nijverdal. Dezelfde ochtend werd er aangifte gedaan van diefstal steigermateriaal van een bouwplaats te Rijssen. Identiek aan het steigermateriaal wat 's nachts al eerder gezien was. De eerder genoemde bestuurder en bijrijder, 24-jarige en 28 jarige mannen uit Almelo, werden alsnog aangehouden. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten. 2011053359)




Politie Twente