Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit en Erasmus MC werken aan bereikbaarheid

Instellingen ondertekenen intentieverklaring

De Erasmus Universiteit Rotterdam en Erasmus MC werken mee aan verbetering van de mobiliteit in de regio. Beide instellingen ondertekenden daartoe vanochtend een intentieverklaring over mobiliteitsmanagement, als onderdeel van het programma Slim Bereikbaar.

Slim Bereikbaar is een initiatief van onder meer de gemeente Rotterdam en VNO-NCW Rotterdam om de mobiliteit in de regio te verbeteren door alternatieven voor de auto aan te bieden.

De Erasmus Universiteit wil vooral het gebruik van het openbaar vervoer stimuleren door dit geheel te vergoeden. Daarnaast werkt de universiteit aan verbetering van de fietsvoorzieningen, een aanschafstimulering voor e-bikes en e-scooters en meer telewerken. Het pakket maatregelen, dat een bedrag behelst van 360.000 euro, past in het streven van de Erasmus Universiteit naar meer duurzaamheid. De doelstelling is dat in 2015 maximaal 25% van de medewerkers met de auto naar de campus komt, tegen 36% nu. Bij studenten is dat maximaal 5% (nu: 11%).
Namens de universiteit tekende Bart Straatman, lid van het College van Bestuur, de intentieverklaring die de samenwerking met Slim Bereikbaar bevestigt. De maatregelen maken deel uit het totale mobiliteitsbeleid van de Erasmus Universiteit, dat nog moet worden goedgekeurd door de Universiteitsraad.

Carpoolen
Ook Erasmus MC gaat het gebruik van het openbaar vervoer, de aanschaf van e-bikes en carpoolen stimuleren. Daarnaast komt er een pendeldienst voor medewerkers. Miriam Hoekstra, directeur directeur Service Organisatie van Erasmus MC, zette haar handtekening onder de serie maatregelen waarmee een bedrag van 404.515 euro is gemoeid.

In totaal tien organisaties tekenden vanochtend een verklaring van Slim Bereikbaar om de bereikbaarheid van de regio te verbeteren. Doelstelling is om door slim werken en reizen volgend jaar september dagelijks ruim 2000 auto's minder in de spits te hebben.