Waterschap Zuiderzeeland


waterschool van flevoland

Mozaïek uit zeewolde beste waterschool van flevoland

Basisschool Het Mozaïek uit Zeewolde is de "Beste waterschool van Flevoland 2011". Deze titel behaalde de school woensdag 8 juni tijdens de Zuiderzeeland Kennisquiz in de Meerpaal in Dronten.

Waterschap Zuiderzeeland organiseerde de Zuiderzeeland Kennisquiz om het schooljaar, waarin het waterschap waterlessen aanbiedt, feestelijk af te sluiten. Tijdens de quiz streden acht basisscholen om de titel en de bijbehorende prijs, een schoolreisje naar keuze. De quiz bestond uit verschillende vragenrondes waarbij getest werd hoeveel kennis de leerlingen over water hebben opgedaan tijdens de waterlessen.

De finale ging tussen de scholen De Wierwinde uit Almere, De Lepelaar uit Lelystad, De Wending uit Bant en Het Mozaïek uit Zeewolde. De Petrus Dathenusschool uit Urk, De Sint Josephschool uit Emmeloord, De Zevenster uit Zeewolde en Het Spectrum uit Lelystad vielen al in eerdere rondes af.

De winnende school ontving de prijs uit handen van Heemraad Jaap Naaktgeboren van Waterschap Zuiderzeeland.

De waterlessen zijn een initiatief van Waterschap Zuiderzeeland om leerlingen in groep 7 van het basisonderwijs bewust te maken van een goed (water)milieu. Dit jaar zijn er op ruim 110 scholen, 150 lessen en excursies verzorgd. De Zuiderzeeland Kennisquiz vervangt de Dag van het water die voorgaande jaren werd georganiseerd. Winnaar kennisquiz, Het Mozaiek uit Zeewolde.

© Waterschap Zuiderzeeland

-