Rechtbank Zwolle-Lelystad


Schroevendraaiersteker veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf

Zwolle-Lelystad , 7-6-2011

De man die op 17 juni 2010 zijn ex-echtgenote 29 keer met een schroevendraaier heeft gestoken, is door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf voor poging tot moord. Daarnaast is de man ook veroordeeld voor poging tot doodslag op de vader van zijn ex-echtgenote op 18 mei 2010 en bedreiging van zijn ex-echtgenote via MSN op 14 juni 2010.
Omdat de man weigerde zich psychiatrisch te laten onderzoeken heeft de rechtbank niet kunnen vaststellen of de man tot zijn daden is gekomen onder invloed van een geestesstoornis.

Bepaling strafmaat
In de strafmaat heeft de rechtbank mee laten wegen dat zowel de poging tot moord op zijn ex-echtgenote als de poging tot doodslag op haar vader zich hebben afgespeeld op de openbare weg, voor de ogen van veel mensen. Dergelijk gebeurtenissen zorgen voor een gevoel van angst en zorg in de samenleving, aldus de rechtbank. Verder is meegewogen dat uit de verklaringen van de slachtoffers blijkt dat zij kampen met gevoelens van angst en onveiligheid.

De verdachte was al eens eerder veroordeeld voor huiselijk geweld. Een langdurige gevangenisstraf is volgens de rechtbank noodzakelijk ter bescherming van de samenleving.

Uitspraken:BQ7278

Zie het origineel