Gemeente Brummen


Wie wint de Culturele Prijs?

(Oorspronkelijke publicatie datum: 08-06-2011)

Kent u iemand die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het culturele leven in de gemeente Brummen? Meld hem of haar dan aan als genomineerde voor de Culturele Prijs van de gemeente Brummen. Dit kan nog tot en met 30 juni 2011. De Culturele Prijs wordt al vele jaren uitgereikt aan individuen of groepen die bijdragen aan het culturele leven in onze gemeente. Maar je kunt ook denken aan een kunstenaar die belangrijk is of was voor de gemeenschap. Of aan aanstormend talent.

De Culturele Prijs Gemeente Brummen ging in het verleden onder andere naar Mia van der Westen (docente, schrijfster, cultureel activiste en bestuurder), Jelle Amersfoort (kleinkunstenaar), Auriol Schut (regisseur) en Muziekvereniging De Eendracht. Weet u iemand die de Culturele Prijs van de Gemeente Brummen verdient? Meld dit dan met de reden waarom bij William Tuil via e-mail voorzitter@brummencultuur.nl of telefoonnummer (0313) 65 42 82. De Culturele Stichting Gemeente Brummen maakt een keuze uit de selectie en draagt deze genomineerden voor aan het college van burgemeester en wethouders. Zij kiezen uiteindelijk de winnaar.

De Culturele Stichting Gemeente Brummen heeft onder meer tot doel: cultuur bevorderen en verspreiden onder de bevolking van de gemeente Brummen. Ook wil de stichting culturele initiatieven ondersteunen en ontwikkelen. De gemeente ondersteunt de stichting door middel van een subsidie. Kijk voor meer informatie over de stichting op www.brummencultuur.nl. Daar vindt u overigens ook een agenda met alle culturele activiteiten in de gemeente. U kunt uw evenementen ook via deze site aanmelden.