Gemeente Eindhoven

Van Straten/Complan is preferred bidder Campus Internationale School Eindhoven

Het college van burgemeester & wethouders van Eindhoven is voornemens om de opdracht voor de ontwikkeling van de Campus Internationale School Eindhoven (ISE) uit te laten voeren door het consortium Van Straten/Complan. Zij zijn na een Europese aanbesteding aangewezen als `preferred bidder'. De ISE wordt gerealiseerd in de voormalige `De Constant Rebecque kazerne' aan de Oirschotsedijk in Eindhoven.

Proces/planning

Het consortium is via een Europese aanbesteding geselecteerd en is verantwoordelijk voor ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en exploitatie van het project gedurende 30 jaar. De komende maanden gaat de gemeente, in nauw overleg met de ISE, met Van Straten/ Complan aan de slag om tot een afronding van het bod en het ontwerp te komen. Eind september volgt dan in principe de definitieve gunning. Dan wordt het definitieve ontwerp ook gepresenteerd. Volgens planning zal de nieuwe school in september 2013 de deuren openen.

Internationale School Eindhoven

De ISE voorziet in internationaal basis- en voortgezet onderwijs. Op de ISE Campus wordt, naast het onderwijsaanbod dat voldoet aan de hoogste internationale standaarden, kinderopvang aangeboden en dient als ontmoetingsplaats voor expats en hun gezinnen. Het is voor Brainport als toptechnologieregio noodzakelijk voldoende kenniswerkers aan te trekken en te behouden. Door de realisatie van de ISE wordt de regio Eindhoven nog aantrekkelijker als vestigingsplaats voor kenniswerkers.