Dienstenbond CNV

Nieuws

8 juni 2011

Leden beslissen over beperkt eindbod Fotofinishing

De Werkgeversvereniging Fotofinishing Bedrijven heeft CNV Media een eindbod gedaan voor een nieuwe cao. CNV Media is niet tevreden over het loonbod, maar vindt na overleg met de kaderleden wel dat de leden uiteindelijk moeten beslissen of dit eindbod acceptabel is.

Op 11 mei jl. hebben FNV en CNV met uw werkgever onderhandeld om tot een nieuwe cao te komen. Deze onderhandelingen verliepen in goede sfeer. Zo is gesproken over:
o Bestuderen artikelen die in strijd zijn met leeftijdsdiscriminatie (o.a. jeugdlonen en leeftijdsdagen) en resultaten meenemen in volgende cao-onderhandelingen;
o Wajong: momenteel personeelsstop maar niet negatief over aanname Wajongeren als er weer mensen nodig zijn;
o Opleidingen: er is volgende opleidingsbudget om aan de opleidingswensen te voldoen. In 2010 is het niet opgemaakt. Er zijn nog plekken op de Fuji Color Academy, werkgever staat positief tegenover EVC waar dat zinvol is en opleidingsverzoeken worden beoordeeld, maar niet afgewezen vanwege onvoldoende budget. Mocht u hier toch tegen problemen oplopen, dan vragen we u dit te melden bij CNV Media. We hebben het overleg helaas niet kunnen afronden met een akkoord. Reden hiervoor is dat uw werkgever niet verder wil gaan dan een structurele loonsverhoging van 1,25% per 1 juli 2011 voor een cao met een looptijd van 1 jaar (1 april 2011 tot en met 31 maart 2012). Gezien het feit dat CNV Media uit is gegaan van een totale loonruimte van 3% en er verder weinig andere afspraken gemaakt konden worden, vinden wij
1,25% structurele loonsverhoging eigenlijk té mager. We vinden dit te mager gezien het feit dat de inflatie voor dit jaar wordt geraamd op ongeveer 1,8 tot 2% en omdat het bedrijf vorig jaar een goed jaar heeft gedraaid. Werkgever gaf echter tijdens het overleg aan écht geen verdere ruimte te hebben daar zowel de omzet als ook de winst voor 2011 behoorlijk onder druk staan. De verwachting is dat de winst gehalveerd wordt ten opzichte van 2010.

Patstelling
We kwamen er niet uit en zijn uit elkaar gegaan met de afspraak om een en ander eens even te laten bezinken en er dan nog op terug te komen. Daarna hebben we overleg gevoerd met kaderleden. Eind mei is er telefonisch contact geweest met uw werkgever, maar hij nogmaals aangaf dat hij niet verder wilde gaan en bij zijn bod van 1,25% per 1 juli 2011 te willen blijven. Daarop hebben wij aangegeven dit dan te beschouwen als een eindbod en dit eindbod mede op advies van de kaderleden aan de leden voor te leggen. CNV Media is van mening dat het loonbod te hoog is om niet aan de leden voor te leggen, maar eigenlijk ook te mager een akkoord af te sluiten. Het is aan u om te beslissen of er uiteindelijk een cao-akkoord met deze loonsverhoging tot stand moet komen of dat we op dit moment geen cao afsluiten en samen bekijken op welke wijze we een betere cao tot stand kunnen brengen.

Leden bepalen
CNV Media vraagt haar leden voor 20 juni 2011 via bijgaand reactieformulier aan te geven of u vindt dat het eindbod toch een cao-akkoord moet worden. Immers de leden hebben het uiteindelijk voor het zeggen binnen CNV Media. Als een meerderheid van de leden vindt dat er op deze basis een cao tot stand moet komen, dan zal CNV Media een akkoord sluiten en wordt de nieuwe cao van kracht.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 023-5670685 of e-mail: j.warnaar@remove-this.cnvdibo.nl ). Meer informatie over CNV Media kunt u vinden op www.cnvmedia.nl of op Twitter via @CNVMedia.