Koninklijk Horeca Nederland

Persberichten

Wie wordt nieuwe Nederlandse Kampioen Biertappen 2012?

De lokale biertapwedstrijden gaan weer van start!

Woerden, 8 juni 2011 - Wie houdt er nou niet van een mooi getapt biertje? Wie achter de tap heeft gestaan weet welke vaardigheden een goede barman moet hebben om een mooi biertje te presenteren aan de gast. Een mooi biertje tappen is een kunst. Om de kunst van het biertappen onder de aandacht te brengen organiseert de Stichting Tapwedstrijden.nl het Nederlands Kampioenschap Biertappen met ondersteuning van Koninklijke Horeca Nederland. Een biertapkampioenschap voor alle horecaprofessionals.

De voorrondes voor de finale van 2012 gaan weer van start! Elke ondernemer die lokaal een biertapwedstrijd organiseert kan deze wedstrijd aanmelden op de website www.tapwedstrijd.nl de deelnemers van de lokale biertapwedstrijden worden dan ondersteund met materialen en kunnen deelnemen aan de districtswedstrijden. Horecaondernemers kunnen de wedstrijden aanmelden voor 20 oktober op www.tapwedstrijd.nl. De ondersteuning van de Stichting Tapwedstrijden bestaat uit een draaiboek, een vermelding op de website met toelichting bij wie men zich kan aanmelden, standaard persberichten waaronder een vooraankondiging van de wedstrijd en juryrapporten.

Per district gaan de beste 50 lokale tappers strijden om een finale plaats Hoeveel winnaars dat zijn per lokale wedstrijd hangt af van het aantal wedstrijden in uw district. Er zijn 5 districtfinales verdeeld over het land in de districten Noord-West, Zuid-west, Noord-West, Noord-Oost, Zuid-Oost en midden Nederland . De 250 districtfinalisten strijden voor 25 finaleplaatsen in 2012 op de BBB in Maastricht.

De finale bestaat uit 25 tappers, de 5 beste tappers van de 5 districten. Zij worden beoordeeld door een vakjury van vakkundige bierkenners op 8 punten:

* Voorbereiding en presentatie

* Spoelen van de glazen

* Wijze van tappen

* Wijze van afschuimen

* Hoe wordt het biertje geserveerd aan de gast
* Hoe wordt de presentatie van een 'speciaal biertje' voorbereid
* Hoe wordt het glas van een 'speciaal biertje' gespoeld
* Hoe wordt het 'speciaal biertje' geserveerd aan de gast

De winnaar van 2011, Rudi Spanjers, kreeg een training tot biersommelier aangeboden en een bijzondere oorkonde. Rudi Spanjers mag zich een jaarlang de eervolle titel Nationaal Kampioen Bier Tappen noemen. Ben jij de kampioen van 2012?
Uitslag Nationaal Kampioenschap Biertappen 2011


1e

Rudi Spanjers

hotel La Sonnerie

Son en Breugel


2e

Hidde Spinder

hotel Restaurant Sonnevank

Wijk aan zee


3e

Ton Opgenhaffen

Café Schad

Sittard

Partners Tapwedstrijd

* www.tapwedstrijd.nl

8-6-11