Gemeente Lingewaal


Kinderen speciaal onderwijs naar de Efteling

Het college van B&W heeft honderd toegangskaarten voor de Efteling weggegeven aan kinderen die buiten Lingewaal naar het speciaal basisonderwijs gaan. Loco-burgemeester Van Sambeek hielp mee aan de opening van een nieuwe attractie in de Efteling en daarom kreeg Lingewaal honderd kaarten van het pretpark in Kaatsheuvel.

De burgemeester en wethouders willen hiermee laten zien dat kinderen die buiten de gemeente naar het speciaal onderwijs gaan niet vergeten worden. Deze groep valt namelijk ook nogal eens buiten specifieke Lingewaalse activiteiten voor deze leeftijdscategorie, zoals de kindergemeenteraad, sportprojecten en andere activiteiten die via het reguliere onderwijs worden aangeboden.

Als dank voor hun inzet ontvangen ook de deelnemers aan de Kindergemeenteraad dit jaar een kaartje voor de Efteling. De overgebleven kaarten worden gedoneerd aan het Thomashuis in Asperen, waar mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking in een veilige en huiselijke omgeving kunnen wonen.
Elk kind krijgt twee kaarten, zodat er ook een ouder of begeleider gratis mee kan.
Â