Ingezonden persbericht



---


Persbericht
8 juni 2011

Meer woningen voor werkende jongeren en studenten in Amsterdam

Dat is hard nodig en bovendien heel goed te doen; aldus Jean Baptiste Benraad van het TransformatieTeam. Tijdens het jaarcongres van de Amsterdamse studentenvakbond (ASVB) riep hij wethouder Maarten van Poelgeest op de regelgeving en financiering voor tijdelijk gebruik van kantoorgebouwen in Amsterdam te versoepelen. Niet toevallig dat Benraad in Amsterdam is. Aan de westkant van de stad staat het ACTA gebouw. Deze voormalige locatie van het Academisch Centrum voor Tandheelkunde staat klaar om snel 460 studenten en jongeren te huisvesten en biedt, met een restaurant en voormalige collegezalen, volop kansen aan creatieve en culturele ondernemers.

Uniek voor Amsterdam
Het ACTA gebouw werd in 2010 door woningcorporatie de Alliantie aangekocht, met als doel op termijn op deze plek woningen te bouwen. De komende jaren ziet ook de corporatie graag dat de ruim 27.000 m2 wordt gebruikt voor studenten- en jongerenhuisvesting in combinatie met een broedplaats voor creatieve ondernemers. Een unieke combinatie voor Amsterdam waarbij , in navolging van een kleinschaliger project in Utrecht, het gebouw volledig door haar bewoners en gebruikers wordt beheerd.

Waarom tijdelijke huisvesting?
Tegenover grote leegstand van kantoren is er in veel steden en dorpen tekort aan betaalbare huisvesting voor jongeren, al dan niet studerend, maar ook aan werkplekken voor startende ondernemers; van kunstenaars tot ZZP-ers. In Amsterdam alleen al is behoefte aan 9.000 studentenkamers en 2.500 kamers voor jongeren. Voor jonge ondernemende mensen, die een snelle ontwikkeling doormaken in woon- en werkcarrière, is tijdelijk wonen en werken ideaal. Het is betaalbaar, kan snel en je hebt invloed op de invulling en beheer van je eigen plek. Tegelijkertijd ontmoet je er leeftijdgenoten met een zelfde instelling en drive.. Kortom "the place to be".

Meedoen kan, inschrijven nog NIET!
Studenten, jongeren en creatieve ondernemers die geïnteresseerd om een actieve rol te vervullen bij de opzet en beheer van het ACTA gebouw kunnen zich aanmelden voor een bestuursfunctie voor de stichting die hiervoor wordt opgericht. Op de website www.transformatieteam.nl staat precies naar wie de stichting op zoek is. Inschrijven voor een woning of werkplek kan nog niet! Hiervoor wordt na de zomer een speciale website geopend.

Noot voor redacties.

Ingezonden persbericht