Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Mercure compenseert CO2-uitstoot van meetings

Amsterdam, woensdag 8 juni 2011 - Mercure hotels, het hotelmerk uit het middenklassensegment van Acccor, heeft afspraken gemaakt met Climate Neutral Group die ervoor zorgen dat meetings bij Mercure klimaatneutraal kunnen verlopen. Mercure gaat de klimaatbelasting van meetings compenseren door te investeren in het grootste windmolenpark van Taiwan. Mercure is hiermee de eerste hotelketen in Nederland die compensatie biedt van de CO2-uitstoot die door meetings wordt veroorzaakt.

Steeds meer bedrijven en organisaties willen CO2-neutraal vergaderen en bijeenkomsten organiseren. Als eerste hotelketen in Nederland biedt Mercure daarom vanaf vandaag CO2-neutraal meeten aan. Mercure compenseert de hoeveelheid CO2-uitstoot door een reductie van dezelfde hoeveelheid CO2 ergens anders te realiseren. Dit gebeurt door de ontwikkeling van duurzame energieprojecten die CO2-uitstoot voorkomen dan wel terugbrengen.

'De CO2-compensatie voor klimaatneutraal vergaderen komt bovenop de vele energie- en CO2-verminderende maatregelen die Mercure hotels al hebben doorgevoerd', aldus Paul Schuur, director of operations van Accor Hotels Nederland. 'Wij zijn verheugd dat onze Mercure hotels hiermee een extra stap zetten in duurzaam ondernemen.'

Mercure hotels beschikken al over het internationale Green Key-keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaam ondernemen en milieuzorg binnen het bedrijf. Dit betekent dat ze maatregelen hebben genomen voor scheiding en vermindering van afval, besparing van water en het gebruik van groene stroom.

'De CO2-uitstoot van Mercure wordt gecompenseerd door te investeren in de opzet van het grootste windmolenpark van Taiwan dat 110.000 huishoudens van groene stroom gaat voorzien. Mercure heeft hiervoor afspraken gemaakt met Climate Neutral Group', vertelt Baudiel van Boxtel van Climate Neutral Group. 'Het Taiwanese windmolenpark is een zogeheten Gold Standard-project. Dit wil zeggen dat het naast klimaatvoordelen ook bijdraagt aan lokale duurzame sociaaleconomische ontwikkeling. Zo zorgt het project in Taiwan onder andere voor werkgelegenheid en kennisoverdracht van windenergietechnologie.' Gold Standard wordt ondersteund door de Nederlandse overheid en tal van niet-gouvernementele organisaties (NGOs), waaronder het Wereld Natuur Fonds.

//////////////////

Over Climate Neutral Group
Climate Neutral Group is een Nederlandse organisatie die streeft naar een klimaatneutrale wereld; zorgen dat ons handelen als mens en bedrijf geen negatieve impact heeft op het klimaat. Dagelijks begeleiden zij organisaties en individuen in de transitie naar klimaatneutraal ondernemen en leven. Als full service provider doen zij dit door; het creëren van bewustzijn, het reduceren en managen van de CO2-voetprint, het ontwikkelen en aanbieden van hoogwaardige duurzame energieprojecten en door co-creatie van klimaatneutrale producten en diensten voor de eigen klant. Climate Neutral Group is in 2001 opgericht door o.a. Triodos Bank en Stichting Doen (Nationale Postcode Loterij). Climate Neutral Group heeft al meer dan 600 organisaties geholpen om (deels) klimaatneutraal te ondernemen en is daarmee ook wereldwijd, één van de leidende organisaties op dit gebied. Voor meer informatie: www.climateneutralgroup.com.

Over Mercure hotels
Mercure biedt zakenreizigers en toeristen een echt alternatief voor hotelketens en zelfstandige hotels. Mercure is het enige merk van middenklassehotels dat de kracht van een internationaal netwerk van 700 hotels en gegarandeerde kwaliteit combineert met de authentieke ervaring van hotels met een eigen sfeer, stevig geworteld in de plaatselijke traditie en geleid door toegewijde hoteliers. Gasten zijn welkom in Mercure hotels in bijna 49 landen over de hele wereld. Kijk voor meer informatie op: www.mercure.com.

Over Accor Hotels
Accor, 's werelds toonaangevende hotelonderneming en marktleider in Europa is aanwezig in 90 landen met 4.200 hotels en ruim 500.000 kamers. Met een omvangrijke portfolio aan hotelmerken - Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Suite Novotel, Mercure, Adagio, ibis, all seasons, Etap Hotel, Formule 1, hotelF1, Motel 6 en aanverwante activiteiten zoals Thalassa sea & spa en Lenôtre beschikt Accor over een breed aanbod van luxe tot budget. Met 145.000 medewerkers wereldwijd biedt Accor zijn klanten ruim 45 jaar kennis en ervaring.

In Nederland biedt Accor zijn gasten een brede keuze uit 38 hotels, van het luxe tot het budget segment: 1 Sofitel Legend, het prestigieuze Hotel The Grand Amsterdam, 1 Pullman hotel, 1 MGallery hotel - The Convent Hotel Amsterdam, 9 Novotel hotels, 12 Mercure hotels, 11 ibis hotels, 1 Etap hotel en 2 Formule1 hotels.

//////////////////