Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 8 juni 2011

Nieuwe urilift op de Hof met Pinksteren in gebruik

Op de Hof is inmiddels een urilift geplaatst en komende vrijdagnacht kan het uitgaanspubliek vanaf 01.00 uur gebruikmaken van het openbare, verzinkbare toilet. Het is de derde urilift in de binnenstad van Amersfoort. De urilift komt op uitgaansavonden, zoals vrijdag en zaterdag, en tijdens evenementen omhoog om wildplassen tegen te gaan.

Samen met de ondernemers op het plein is de definitieve locatie van het verzinkbare toilet besproken. De urilift komt op de Hof tussen Club Fiji en De Pastinaeck. Er is gekozen voor deze plek, omdat hier veel uitgaanspubliek langskomt en wildplassen hier een probleem is.

In gebruik op uitgaansavonden
Het toilet is in de periode van 1 maart tot 1 november te gebruiken in de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag van 1.00 uur tot sluitingstijd van de horeca.

's Winters zijn de uriliften te gebruiken op vrijdag en zaterdag van 22.00 uur tot sluitingstijd van de horeca. Tijdens evenementen staat de urilift omhoog tijdens de duur van het evenement.

Uriliften tegen wildplassen
Met de plaatsing van uriliften wil de gemeente wildplassen terugdringen om het uitgaan in de binnenstad veilig en plezierig te houden. Op drie pleinen in de binnenstad zijn daarom openbare, verzinkbare toiletten geplaatst. Op de Groenmarkt staat sinds 2007 een urilift, op het Lieve Vrouwekerkhof sinds 2002.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort