Persbericht voor de auto(sport)media:

Speciale App AUTOSPORT.NL! Chat met elkaar op circuits

AUTOSPORT.NL heeft zijn eigen App! Download 'm direct op je smart phone en profiteer van de mooie features van deze fraaie gratis applicatie. Ga je bijvoorbeeld naar de Pinksterraces (11 en 13 juni) in Zandvoort? Dan kun je precies zien waar alle aangemelde app-gebruikers langs de baan staan en realtime met hen twitteren over het spektakel op de baan!

Eigenaars van een smart phone konden het nieuws op AUTOSPORT.NL al langer via onze speciale website voor mobiele telefoons bekijken (mobiel.autosport.nl). En uiteraard is het laatste nieuws ook beschikbaar via de hagelnieuwe app. Maar de zelf door AUTOSPORT.NL ontwikkelde Android applicatie biedt natuurlijk meer mogelijkheden.

Track Chat
Via het forum op onze site merken we dat raceliefhebbers graag met elkaar communiceren. Via de zogenaamde 'Track Chat' kunnen gebruikers van de AUTOSPORT.NL App nu door middel van Twitter met elkaar communiceren.

Chatten
Het enige waarover je moet beschikken is een Android bestuurde smart phone. Als de gebruiker de gratis App via de Android markt heeft geïnstalleerd, is deelname erg eenvoudig. Je schrijft via Twitter een berichtje en voegt daar vervolgens de hashtag #autosportnl aan toe. Zodra je tekst verzonden is, komt hij automatisch in de Track Chat terecht. Hierdoor kun je dus met alle gebruikers van de AUTOSPORT.NL App realtime communiceren over die geweldige inhaalactie, domme crash of die toch wel erg leuke gridgirl.

Fysieke aanwezigheid
Voor App-gebruikers die tijdens een evenement op Circuit Park Zandvoort ook daadwerkelijk fysiek aanwezig zijn, is er een leuke extra feature. Via een plattegrond van CPZ kun je direct zien waar andere AUTOSPORT.NL App-gebruikers gesitueerd zijn. Zo kunnen autosportfans elkaar opzoeken en ontmoeten. Deze mogelijkheid is momenteel alleen voor Circuit Park Zandvoort beschikbaar. In de toekomst zal deze feature voor meerdere tracks mogelijk gemaakt worden.

Extra mogelijkheden
Onder het tabje Settings kunnen een aantal instellingen worden gedaan. Eén daarvan is het filteren van het autosportnieuws. Door middel van sleutelwoorden en het kiezen van categorieën kun je verdeeld over vijf zelf aan te maken kolommen precies dat nieuws binnenkrijgen waarin je geïnteresseerd bent. Wil je bijvoorbeeld vooral de Formule 1 volgen of juist het Swift Cup-nieuws? Maak een kolom aan, kies de categorie(ën) en verfijn jouw kolom door middel van zoekwoorden.

Makers App
Ben je geïnteresseerd in de makers van deze App? Ga dan op het beginscherm naar About en vind alle info over P-Mex en Fast Company. Er wordt nu hard gewerkt om de speciale AUTOSPORT.NL App ook voor de door Apple iOS bestuurde iPhone beschikbaar te krijgen.


---

Voor meer informatie over de AUTOSPORT.NL App kunt u contact opnemen via 023-5737010 of info@fastcompany.nl


---- --