Ingezonden persbericht


Polycom breidt sales- en marketingteam uit en versterkt Unified Communications-groeistrategie

Amsterdam, 8 juni 2011 ­ Polycom, Inc. (Nasdaq: PLCM), wereldwijd toonaangevend leverancier op het gebied van Unified Communications (UC), breidt zijn sales- en marketingteam verder uit. Het bedrijf verwacht dat deze versterkingen bijdragen aan de groei en groeistrategie van Polycom op belangrijke markten.

2011
Polycom benoemt Hansjoerg Wagner tot Senior Vice-President Global Field Operations. In deze functie is Wagner wereldwijd verantwoordelijk voor de verkoop van diensten, verkoopprocessen en het cloud-programma van Polycom. Wagner is een expert op het gebied van verkoopstrategie en de uitvoering ervan. Onder zijn leiding groeide het omzetaandeel van Azië-Pacific naar 24 procent.

Het team van Hansjoerg Wagner wordt ook verder uitgebreid.

Gary Testa versterkt Polycom als Vice-President Global Cloud & Service Provider Solutions Group. Testa heeft 25 jaar ervaring in sales en marketing. Hij was eerder succesvol bij bedrijven als IBM Tivoli Software en Ditech Networks. Testa is in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor het stimuleren van de wereldwijde verkoop en business development bij serviceproviderpartners en managed services-klanten. Daarnaast geeft Testa leiding aan Polycom-initiatieven op het gebied van de introductie van cloud- en mobiliteitsgebaseerde UC-oplossingen. Michael Chetner is benoemd tot Vice-President Asia Pacific, met uitzondering van China. Chetner was hiervoor countrymanager Australië en Nieuw-Zeeland. Hij realiseerde een consistente omzetgroei, een recordomzet en een groter marktaandeel in deze regio. Steven Li blijft Vice-President China van Polycom. Paul Newell is benoemd tot Vice-President Asia Pacific Field Operations. In zijn nieuwe functie is hij verantwoordelijk voor de strategische initiatieven in Azië Pacific, de bedrijfsvoering en partnerrelaties, waaronder die met UC-partners, serviceproviders en systems integrators.

In juni 2011 voegt Kate Hutchison zich nog bij het Polycom-team als de nieuwe Chief Marketing Officer (CMO) en Executive Vice-President. Hutchison heeft twintig jaar ervaring als marketingmanager en heeft veel ervaring opgedaan met merktransformatie bij een aantal van de meest succesvolle softwarebedrijven ter wereld, waaronder VMware, Citrix Systems en BEA. Hutchison rapporteert direct aan Andy Miller, President en CEO van Polycom.

De uitbreiding van het sales- en marketingteam van Polycom volgt op een recordomzet in het afgelopen kwartaal. Polycom realiseerde in die periode een aanzienlijke omzetgroei in alle landen waar het bedrijf actief is.

"Het aantrekken en benoemen van topmensen versterkt onze expertise in de breedste zin. Dit gebeurt op het moment dat Polycom de grens van twee miljard dollar omzet nadert en er overheen gaat", zegt Andy Miller, President en CEO van Polycom. "Wij denken dat Polycom als enige in staat is om in te spelen op de snelle acceptatie van visuele communicatie, om cloud- en mobiliteitsgebaseerde UC-oplossingen te bieden en om video-samenwerking te stimuleren."

###

Over Polycom
Polycom, Inc., wereldwijd toonaangevend leverancier op het gebied van Unified Communications, levert op open standaarden gebaseerde, toonaangevende oplossingen op het gebied van telepresence, video, spraak en infrastructuur. Het internationale bedrijfsleven is drastisch veranderd door de baanbrekende communicatietechnologie van Polycom. Ga voor meer informatie naar www.polycom.com of neem contact op met Polycom op Twitter, Facebook en LinkedIn.

Voor meer informatie:



Ingezonden persbericht