Tweede druk bordspel Maatschappelijke Stage verschijnt half augustus


AMSTELVEEN, 20110608 -- Het MaS Spel is een bordspel voor middelbare scholieren ter ondersteuning van voorlichtingslessen over de Maatschappelijk Stage. De eerste druk van het spel is al met veel succes gespeeld door meer dan duizend leerlingen in de regio Amsterdam. Omdat er veel belangstelling is van scholen en stagemakelaars verschijnt half augustus de tweede druk van het spel, met aangepaste vragen zodat het op scholen in heel Nederland gespeeld kan worden.

Leerdoelen

Met het MaS spel kunnen docenten de leerlingen spelenderwijs voorlichting geven over de MaS en het spel laat de leerlingen nadenken over de positieve effecten van de MaS: door het lopen van een stage vergroot je je netwerk, verdien je respect en ontwikkel je je talenten! De leerlingen spelen in groepjes van 4 actief met de leerdoelen uit het spel, en hoeven niet een uur passief naar een saaie voorlichtingsles te luisteren.


Spelen in de klas

Scholen kunnen een pakket van 5 of 10 spellen bestellen. Met 5 spellen kunnen 20 leerlingen tegelijk spelen. Met 10 spellen kunnen 40 leerlingen tegelijk spelen. De spellen blijven eigendom van de school en kunnen onbeperkt worden ingezet.


Extra’s

De spellen worden geleverd met een instructie voor de docent, een MaS voorlichtingspakket en lesmateriaal. Spelinstructie voor docenten tijdens een MaS voorlichtingsdag is ook mogelijk.

Meer informatie

Voor informatie over de landelijke uitgave van het MaS spel kunt u contact opnemen met Bas Kesting van Spel-Maker, telefoon: 020-6400632 of via de website:Spel-Maker

Voor informatie over de Amsterdamse uitgave van het MaS spel kunt u contact opnemen met het stageteam van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam via 020-5301220 .