Ingezonden persbericht



Vrachtwagenchauffeurs gezocht voor Teddybeer-actie!

SNEEK, 1 juni 2011 - RADIONL zoekt vrachtwagenchauffeurs voor de Teddybeer-actie. De truckchauffeurs hebben tegenwoordig door strakke planningen weinig mogelijkheden tot spontaniteit, maar RADIONL wil het hart van de chauffeur laten spreken door op woensdag 8 juni een medemens met een beperking op te pikken bij chauffeurscafé 'De Tweede Steeg' aan de A28 richting Amersfoort en deze mee te nemen naar chauffeurscafé 'De Raket' in De Wijk, waar de gehandicapten en hun chauffeurs worden getrakteerd op een maaltijd, een attentie en optredens van diverse artiesten.

Aanleiding van deze actie is de oude hit 'Teddybeer' van zanger Gerard de Vries uit 1976. Het lied, dat nog steeds vaak aangevraagd wordt bij RADIONL, gaat over een gehandicapte jongen die graag truckchauffeur wil worden en contact zoekt via de 27MC met vrachtwagenchauffeurs. De jongen, die het bakkie kreeg van zijn overleden vader, voelt zich eenzaam omdat zijn moeder de hele dag werkt. Zijn enige lichtpuntje is het contact met de vrachtwagenchauffeurs, die hem uiteindelijk verrassen met een bezoek en zijn droom laten uitkomen.

RADIONL zal vanuit chauffeurscafé 'De Raket' in De Wijk live radio maken en verslag doen van de actie en de optredens.

RADIONL is een regionaal commercieel radiostation dat 24 uur per dag, 7 dagen per week, gezelligheid op de radio brengt. Dagelijkse gepresenteerde programma's als Morgenstond, Koffietijd, Op Volle Kracht, BELNL en de RADIONL & TV Oranje Top 30 worden gevuld met lekkere Hollandse meezingers van echte RADIONL-sterren als Jannes, Marianne Weber, Grad Damen, Frans Duijts, Sieneke en Helemaal Hollands met de hits van toen en nu. Het programma Morgenstond won twee jaar geleden de Gouden Radio Ring 2009, de publieksprijs voor het beste radioprogramma van Nederland.

()

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht