Tweede editie Pension Ambassador Award van start

08/06/2011 14:52

Delta Lloyd Life

De Pension Ambassador Award bekroont dé KMO en dé Grote Onderneming die anticiperen op de gevolgen van de vergrijzing. Zij die concrete maatregelen integreren in hun HR-beleid maken kans op de prestigieuze bekroning. De inschrijvingsronde van deze tweede editie vindt plaats van 6 tot 30 juni op www.pensioen2011.be.

Voor het tweede jaar op rij reiken Delta Lloyd Life en Trends deze Pension Ambassador Award uit. "Als pensioenverzekeraar willen we alle constructieve pensioeninitiatieven aanmoedigen en een forum bieden," verduidelijkt Hugo De Cupere, Chief Commercial Officer van Delta Lloyd Life. "We zijn er van overtuigd dat de bedrijfswereld de vergrijzings- en pensioenproblematiek niet uit de weg gaat. Door de Pension Ambassador Award in het leven te roepen, hopen we dat te kunnen laten zien aan de Belgen. Er zijn voortrekkers, pioniers op vlak van anticipatie op de vergrijzing. Het vaak gecreëerde 'doembeeld van de vergrijzing' hoeven we niet zomaar voor waar aan te nemen. Het pensioen kan net een kans zijn tot een verhoging van de levenskwaliteit, als er maar tijdig aan de voorbereiding wordt gedacht. We hopen dan ook dat deze Award de bedrijfswereld bijkomend stimuleert om maatregelen te nemen om de huidige vergrijzingcontext adequaat mee op te vangen."

Inschrijven vanaf nu

"We roepen die HR Manager, CEO of Financieel Directeur die zich extra inzet voor het loon én dus ook voor het pensioen van zijn/haar werknemers dan ook vurig op om zich in te schrijven en hun anticipatief HR-beleid aan de Belgen te tonen," gaat Hugo De Cupere verder. HR Managers of andere verantwoordelijken voor het personeel kunnen zich van 6 tot 30 juni inschrijven op www.pensioen2011.be. Tijdens de inschrijving wordt gevraagd de online enquête in te vullen. "In deze enquête worden de personeelsverantwoordelijken bevraagd over hun pensioenbeleid," legt de CCO van Delta Lloyd Life uit. "Op basis van de enquêteresultaten zal een professionele jury de 3 KMO's en de 3 Grote Ondernemingen selecteren die naar hun ervaren mening het best een antwoord bieden op de actuele vergrijzingproblematiek met concrete maatregelen binnen hun HR-beleid. Ook elke Belg zal van 8 augustus tot 12 september kunnen stemmen op zijn/haar favoriete KMO en Grote Onderneming uit de geselecteerde shortlist."

Professionele jury

Tijdens het selectieproces speelt de professionele jury een toonaangevende rol. "De juryleden zijn één voor één echte pensioen- en HR-specialisten," zegt Hugo De Cupere. "Met hun ruime ervaring zijn zij uiterst geschikt om de beste bedrijven te selecteren." De jury bestaat uit juryvoorzitter Professor Jos Berghman (Professor Sociaal Beleid - CeSO en Leerstoelhouder Pensioenbeleid aan de K.U.Leuven), Caroline Ven (Gedelegeerd bestuurder van het ondernemersplatform VKW), Laurence Vanhée (Stichtster van Alterforum en door HR Tribune verkozen HR Manager van het Jaar 2009), Ivan Van de Cloot (Hoofdeconoom Itinera Institute) en Alain Mouton (Redacteur financieel-economisch weekblad Trends).

Meer informatie

Op www.pensioen2011.be kom je meer te weten over de juryleden en de inschrijvingsmodaliteiten.

Contact

Annelore Van Herreweghe

Woordvoerder Delta Lloyd Life